spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelDirenen işçiler Trendyol genel merkezi önünden seslendi: Yalancısın Trendyol

Direnen işçiler Trendyol genel merkezi önünden seslendi: Yalancısın Trendyol

Küçülme bahanesiyle işten çıkarılan ve 15 gündür direnen Trendyol depo işçileri dün Trendyol genel merkezi önünden seslendi: Mücadeledir tek yok, yalancısın Trendyol!

Trendyol’un Esenyurt’ta bulunan Avrupa Dağıtım Merkezi’nde işverenin asıl işte taşeron çalıştırması nedeniyle PTT-SEN ve DGD-SEN’in birlikte örgütlediği depoda sendikaya üye oldukları için işten atılan 12 işçi alacakları ve işe iade taleplerinin karşılanması için 15 gündür direniyor. İşçiler direnişlerini dün Maslak’taki Trendyol genel merkez binası önüne taşıdı.

Eylemde söz alan PTT-SEN Genel Başkanı Süleyman Şen: “Burada işçilere belirli süreli iş sözleşmesi dayatılıyor. Burada belirli süreli bir iş mi var? Beş buçuk ay sonra Trendyol’un sevkiyatı mı duruyor da belirli süreli iş sözleşmesi dayatılıyor? Burada asıl olarak depolama faaliyeti yapılıyorken nasıl oluyor da iletişim iş kolunda gösteriliyor?”

Direnişçi işçilerden Emre Özdek: “Üye olduktan sonra 25/2 koduyla çıkarıldım. Bu bir patron intikamıydı. Öyle garip bir yasa ki tekrar iş bulmakta aşırı zorlanıyoruz. Patron bu yasayla işsizlik maaşı bile vermeden işçileri cezalandırabiliyor. Yasa denetçilerine sesleniyoruz: ‘Bir patronun hiçbir delil göstermeksizin işten çıkarmasının hesabını sorun. Artık işçinin sesini duyun, patronların arkasında durmayın.’ Bu filmli camların ardında oturan kişilere sesleniyoruz: ‘Biz kimseden bağış sadaka istemiyoruz, biz alın terimizi istiyoruz.’ Hepimiz bir aileyiz yalanıyla bizi uyutan patronlar işçilerin hakkını vermek yerine kulaklarını tıkayanlara söylüyoruz: ‘Bir gün bizim sesimizden kulaklarınız sağır olacak'” dedi.

Bir diğer direnişçi işçi Aydın Taşkın: “Anayasal hakkımız olan sendikaya üye olduk. Bir çalışan olarak haklarımızı korumak için. Biz keyfi olarak buraya gelmedik, hakkımız olanı almak için geldik. Sesimizi duyurana kadar konuşacağız. 25/2’den işten atılmanın bir açıklaması yok, tamamen keyfidir. Altını çizerek tekrar ediyorum küçülmeye gitme bahanesi ile iş çıkışı verenler nasıl süperlig’e sponsor oluyorsunuz. Mücadelemiz sürecek hakkımızı alana kadar” ifadelerini kullandı.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar: “Esenyurt’ta, Gebze’de, Çerkezköy’de bu memleketin dört bir yanında işçi çocukları, beslenme yetersizliğinden kırılıyor. Yine okullara gönderilemiyor. Yeter artık. Biz Süper Lig’deki o taraftar gruplarına sesleniyoruz. Buranın sesini siz duymak zorundasınız. Çeşitli fonlarla çoğunu bağlamış Trendyol. Yine bizim muhalif taraftar gruplar, bu işçilerin seslerinin statlarda duyurmak zorundasınız. Çünkü buradaki mesele Trendyol işçisinin meselesi değil. Burada memlekette direnen işçilerin sorunu sadece kendi sorunları değil” dedi.

Eylemde söz alan Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu: “Trendyol örneğinde gördüğümüz gibi işletmede işler, yasal olmayan şekilde 5 tane taşerona yaptırılıyor. Yasaya bakarsanız asıl iş taşerona devredilemez. Ama Trendyol her türlü kanunsuzluğu, her türlü alçaklığı, her türlü düzenbazlığı yapıyor. Karşısında da buna her türlü kanunsuzluğa, her türlü alçaklığa karşı istiyor ki işçiler biat etsin, buna teslim olsunlar. Bu kardeşlerimiz buna teslim olmayarak 15 günden beri direniyorlar.” dedi.

İşçiler sendikalı oldukları için tazminatsız işten atılan ve geçtiğimiz Cuma günü fabrika önünde darp edilerek gözaltına alınan Agrobay Seracılık işçilerine selam gönderdi.

Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), Nakliyat-İş, İşçi Dayanışma Derneği, Patronların Ensesindeyiz, Odak Dergisi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Emek ve Adalet Platformu, Devrimci İşçi Hareketi (DİH), Direnişler Meclisi, Emekçiler Dayanışması, Birleşik İşçi Kurultayı (BİK), Gençlik Komiteleri, Yeni Demokrat Gençlik (YDG), İşçinin Kendi Partisi (İKEP) ve Devrim Hareketi’nin katıldığı eylemde “Trendyol işçiye hesap verecek”, “İşçiler açken Trendyol’a huzur yok”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Servetiniz bizden çaldıklarınız”, “Mücadeledir tek yol, yalancısın Trendyol”, “Kahrolsun sarı sendikacılık” sloganları atıldı.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler