spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAgrobay'a bir kıyak da yargıdan

Agrobay’a bir kıyak da yargıdan

Avrupa’nın en büyük serası Bayburt Gruba bağlı Agrobay Seracılıkta 37 kadın işçi ve 2 mühendis Tarım-Sen’e üye oldukları için işten atıldı ve 18 gündür direniyor.

Agrobay yönetiminin işçileri hırsızlık yaftasıyla 46. kodla işten atması ve tazminatlarına çökmesi üzerine Bergama-Dikili yolu üzerinde direnişe başlayan işçiler sesini 18 gündür yönetime duyurmaya çalışıyordu. Hiçbir muhattap bulamayan işçiler dün sera girişi önünde toplantı ve gösteri yürüyüşü haklarını kullanarak oturma eylemi gerçekleştirdi. Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Bağımsız Maden-İş Başkanı Gökay Çakır ve Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Basaran Aksu ile birlikte toplam 13 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Dün geceyi nezarette geçiren işçiler ve sendika yöneticileri bugün hakim karşısına çıktı. Yargı Agrobay patronunu açıktan koruyan bir kararla sendika başkanları Gökay Çakır ve Umut Kocagöz’e Agrobay Seracılık kapısına 500 metre yaklaşmama adli kontrol kararı verdi. Bir sendika başkanının örgütlenme yaptığı işyerine doğrudan yaklaşmamasına dönük bu karar, Türkiye’de sendikal haklara doğrudan saldırı olarak tarihte yerini buldu.

Karar sonrası tekrar direniş çadırına giden işçi ve sendika yönetimi Agrobay’a Cuma gününe kadar süre tanıyarak aksi takdirde hiç bir karar tanımaksızın fiili mücadeleye devam edeceklerini ilan etti.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler