spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelCarrefourSA depo işçileri istedi, direnişle taleplerini kabul ettirdi

CarrefourSA depo işçileri istedi, direnişle taleplerini kabul ettirdi

CarrefourSA Esenyurt depoda DGD-SEN’e üye işçiler promosyon ödemelerinin yapılması için bir haftadır mesaiye kalmama eylemi yapıyordu. Eylemler sonrası Cumartesi günü öncü işçiler işten atıldı. Depo işçileri hemen hafta başında (28 Ağustos) arkadaşlarına sahip çıkarak iş bıraktı. İşçilerin mücadelesi sonuç verdi, hem atılan işçiler geri alındı hem de promosyon ödemeleri için söz alındı.

CarrefourSA Esenyurt depoda 50 kadrolu işçiyle 200 taşeron işçi arasında yıllardır süren ayrıma karşın işçiler uzun süredir mücadele ediyorlar. Ayrıcalıkların hepsi 50 işçiye verilirken dört ayrı işkolundaki 200 taşeron işçinin üzerinden dümen döndürülmeye devam etti.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar’ın tüm çıplaklığıyla içerideki durumu şu şekilde özetledi: “Migros’tan biliyoruz, kamplar kuruyorlar. Yüzlerce işçiyi başka illerden getirip o kamplara tıkıyorlar. 5’er 10’ar kimsenin gözünün yaşına bakmadan kapının önüne koyuyorlar. Promosyon talebimiz baki. Aylardır süründürüyoruz. İşveren 3750 diyor, 4500 diyor. İşçiler kaç para promosyon alındığı biliyor. İçerde 50 tane işçi ne promosyon almışsa buradaki işçiler de aynısını hak ediyor. Daha fazla iş yapıyorsunuz, daha fazlasını hak ediyorsunuz. Burada karar vereceksiniz.”

CarrefourSA Esenyurt depoyu 2021 yılında hak arama mücadelesinde birlikte yürüdüğü DGD-Sen ile depo işçisi Murat Polat’ın gerçekleştirdiği direnişten hatırlıyoruz. “Taşeron” diyerek gasp edilmiş haklarını istediği için işten atılmıştı ve DGD-SEN ile fiili mücadeleye başlamıştı. Daha o gün dile geldiği gibi, dışarıda devam eden direniş içeride birliği sağlayarak ve bu birliğin sonucunda haklarını elde ederek kazanmıştı. CarrefourSA direnişi bitmemiştir. İçeride işçilerin tüm talepleri kabul edilene kadar devam edecektir!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler