spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelİzmir Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan Evde Bakım İşçileri eylem yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan Evde Bakım İşçileri eylem yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Evde Bakım İşçileri, maaş ödemelerinin geç yapılması ve protokol talepleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’nde eylem gerçekleştirdi. Her ayın 15’inde maaş almaları gerekirken, sürekli olarak ertelenen maaş ödemelerinin yarattığı mali sorunlar nedeniyle işçiler, seslerini duyurmak amacıyla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde GSM Şirketi’ne bağlı ve taşeron olarak çalışan Evde Bakım işçileri şirket ile bir görüşme gerçekleştirdi. Şirket, belediyeden işçilerin hak edişlerini alamadıkları gerekçesiyle maaş ödemelerini gerçekleştiremediklerini ifade etti. İşçiler, bu durumun sürekli bir hal aldığını ve her ay işleyen faizler nedeniyle mali zorlukların arttığını belirtti.

Haziran ayında belediye bünyesinde çalışma taleplerini ileten işçilere, Ağustos ayının başında İzdoğa üzerinden alım yapılacağı söylendi. Ağustos ayına gelindiğinde ise GSM şirketi ile olan sözleşmenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar olduğu, dolayısıyla işe alımların beklemesi gerektiği bildirildi.

Evde Bakım işçileri, yaşadıkları sorunların çözümü için 31 Aralık 2023 tarihinden sonra belediye bünyesinde çalışacaklarına dair resmi bir protokol talep ediyor. Bu talep yerine getirilmediği sürece eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan işçiler, maaşlarının düzenli ödenmesi ve gelecekteki çalışma durumlarına dair güvence istediklerini ifade etti.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler