spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberSarı sendika Türkiye Maden-İş ve Tes-İş Akbelen ormanlarını savunanları hedef gösterdi

Sarı sendika Türkiye Maden-İş ve Tes-İş Akbelen ormanlarını savunanları hedef gösterdi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak Holding’in YK Enerji şirketi tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy ve Yatağan Termik Santrallerine kömür temin etmek için açılmak istenen maden ocağına karşı köylülerin direnişi sürüyor. 24 Temmuz sabahı kolluk güçlerinin müdahalesi ile ağaç kesimine başlandı.

İkizköylülerin ağaç kesimine direnişi sürerken dün sermaye uşağı sarı sendika Türkiye Maden-İş ve Tes-İş yaptığı basın açıklamasında Akbelen ormanlarını savunanları hedef göstererek: “Karşımızda ‘kömür çıkarılmasın, santraller kapatılsın’ diyen bölge dışından bir grup var. Vatanımıza, milletimize, işimize, aşımıza, santrallerimize sahip çıkmaya geldik. Kimsenin alın terimiz üzerinden şov yapmasına izin vermeyeceğiz ve ne olursa olsun madenlerimizi ve santrallerimizi sahipsiz bırakmayacağız.” dedi.

Bugün Akbelen ormanlarına sahip çıkan İkizköylülere biber gazı ve tomalarla müdahale edilerek onlarca kişi gözaltına alındı. İkizköy halkının ve dayanışmaya gelenlerin direnişi sürüyor.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler