spot_img
spot_img
Ana SayfaAçıklama1 Mayıs yasaklarını tanımayarak Taksim'e yürüyenlere hapis cezası

1 Mayıs yasaklarını tanımayarak Taksim’e yürüyenlere hapis cezası

2021 1 Mayıs’ında hükümetin Covid-19 bahanesiyle koyduğu sokağa çıkma yasağını tanımayarak Dolmabahçe’den Taksim’e yürüyen UMUT-SEN ve DGD-SEN üyesi dokuz kişiye 5 ay hapis cezası verildi.

1 Mayıs 2021’e hükümetin “tam kapanma” adını verdiği, iş yerlerinin, fabrikaların, organize sanayi bölgelerinin tam kapasite çalıştırıldığı, işçilerin ölümü pahasına çalıştırılırken tüm haklardan yoksun bırakıldığı, hakkını arayanın Kod-29 ile işten atılarak pandemi koşullarında açlığa mahkum edildiği, eylem ve direnişlerin engellendiği sokağa çıkma yasaklarının getirildiği koşullarda gidilmişti. Bu yasakları tanımayarak Taksim iradesine sahip çıkan UMUT-SEN ve DGD-SEN üyeleri Dolmabahçe’den Taksim’e yürümek isterken Gümüşsuyu’nda polisin işkencesi ile gözaltına alınmış, gözaltına alınan 9 kişi hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa Muhalefet”ten dava açılmıştı. Davanın geçtiğimiz hafta görülen son duruşmasında eyleme katılan 9 arkadaşımız hakkında 5 ay hapis cezası verildive bu ceza ertelenerek arkadaşlarımız bir yıl denetime tabi kılındı. Umut-Sen avukatları kararı istinafa taşıyacak.

Umut-Sen, emekçileri boyunduruk altına alan siyasi iktidarın işçi sınıfının eylemini “yasallık” sınırları içine hapsetme çabalarına karşın yasakları tanımayan, yasa çıkartan mücadeleler örgütleyen bir gelenek inşa ediyor. Bu yolda verilen hapis cezaları onur nişanıdır.

Taksim yasağını tanımayan işçi ve emekçilere selam olsun.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler