spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberBülent Kerimoğlu işçiden intikam alıyor: Bakırköy Belediyesi işçisine sahip çıkalım!

Bülent Kerimoğlu işçiden intikam alıyor: Bakırköy Belediyesi işçisine sahip çıkalım!

Bakırköy Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ve tiyatro işçileri, toplu sözleşme sürecinde Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Belediye-İş Sendikası’nın görüşmelerinden bir sonuç alınamaması nedeniyle greve çıkmışlar, 100 gün süren grevin sonunda sendika 2020 yılı için yüzde 6, 2021 yılı için yüzde 8, 2022 yılı için yüzde 11 zam içeren toplu sözleşmeyi imzalamış, grev bitirilmişti.

Bakırköy Belediyesi işçilerinin ücretleri, asgari ve asgari ücretin 200-250 lira üzerinde olarak belirlendi. Sonrasında rakamların yetersizliğini dile getiren 10 işçi geçtiğimiz hafta herhangi bir gerekçe belirtilmeden işten çıkarıldı. Şimdi de herhangi bir gerekçe gösterilmeden 10 işçi daha işten çıkarıldı. Hepsi greve katılan işçilerdi. Bundan sonra tiyatro işçilerine sıra gelmesi olasılığı yüksek.

Greve çıkarılan bir işçi olanları şöyle açıkladı, “Taşeron, kadrolu, tiyatro işçisi demeden atılan tüm işçilerin işe geri alınması talebiyle seslerini yükseltmekten başka çareleri yok. Gemi söküm işçileri, Farplas, Yemeksepeti, Lila Kağıt, Antep tekstil işçileri, Trendyol ve Migros depo işçileri bunun örneğini verdiler, vermeye devam ediyorlar. Atılan 257 Esenyurt Migros depo işçisi birlikte mücadeleleri sayesinde işe dönebildi. Bakırköy işçisinin de bir an önce birlikte tepkisini göstermesi tek çözüm yolu. Eğer işçiler işten atılmalara seyirci kalmaya devam ederse sıranın kendilerine geleceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok.”

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler