spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberBoyner'de KOD-46 tehdidiyle istifaya zorlama!

Boyner’de KOD-46 tehdidiyle istifaya zorlama!

Boyner’in Ankara şubesinde uzun bir süre mobbinge maruz kalan işçiler, “Kod-46’yla işten çıkarırız” tehdidiyle istifaya zorlandı, üyesi oldukları Tezkoop-İş Sendikası da bu süreçte hem yanlarında olmadı hem de üyeleri sendikadan istifa ettirmeye çalıştı.

TOTEM şirketinin satın aldığı Boyner Ankara şubesinde yöneticiler 1 sene boyunca işçilere mobbing uyguladı. İstifaya zorlanan işçi, pandemi sürecinde müşteri şikayeti gerekçe gösterilerek ve 15 gün denilmesine rağmen 2021 Şubat ayından 1 Temmuz’a kadar ücretsiz izne gönderildi. Aynı gerekçe ile 2 işçi daha ücretsiz izne çıkarıldı. Ücretsiz izin süresi dolduktan sonra “Bir daha şikayet alırsan depoya alırım”, “Borcun var diye çıkarmadım” denilerek mobbing uygulaması devam etti. Uzun yıllardır yaptıkları prim ve ticket usülü kasa önü satış için “Usülsüz yapıyorsunuz” dendi. İşçi, 1 ay önce de Kod 46 ( 4857/25-II-e, ahlak ve iyi niyete uymama) nedeniyle işten çıkarılmakla tehdit edildi ve istifa etmeye zorlandı. Üyesi olduğu Tezkoop-İş Sendikası bu süreçte işçinin yanında olmadığı gibi işyerinden istifa ettirilmeden 2 gün önce de şube yönetimi tarafından sendikadan istifa etmeye zorlandı.

Bu süreçte aynı işyerinde çalışan başka bir kasiyer daha aynı tehditle istifaya zorlanarak işten çıkarıldı. Son bir yılda, bu mağazada 7 kişi işten çıkarıldı. İşçi, işten atmalarla ilgili olarak, Boyner’in haberi var mı, diye mail attığını ama geri dönüş alamadığını dile getirdi.

Son olarak, işçi TOTEM şirketinin satın aldığı Boyner’in Antalya şubesinde de 9 kişinin daha işten çıkarıldığını ifade etti.

Başka illerde de henüz bilmediğimiz işten çıkarmalar olabilir, haksızlığa uğrayan ve ses çıkarmak isteyen tüm Boyner mağaza çalışanlarını 10 Nolu işkolunda faaliyet yürüten Bağımsız Emek Sendikası’na ulaşmaya davet ediyoruz.

İletişim: 0(507) 339 16 57

Sosyal medya: @bagimsizemek

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler