spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberAVON direnişçisi Eylem Görgü'nün karar duruşması yarın!

AVON direnişçisi Eylem Görgü’nün karar duruşması yarın!

Avon Kozmetik’in 19 Mayıs 2016’da sendikalı olduğu için işten attığı ve Gebze’deki depo önünde 64 gün direnen Eylem Görgü’nün karar duruşması 10 Ocak (yarın) saat 14.00’te Gebze Adliyesi’nde görülecek. DGD-SEN tüm işçileri ve emek dostlarını duruşmaya davet ediyor.

AVON ‘un Gebze deposundan DGD-SEN üyesi oldukları ve sendika çalışması yaptıkları için işten atılan Eylem Görgü ve Akın Gerçek 64 gün depo önünde direniş gerçekleştirdi. Ağır çalışma koşullarının mevcut olduğu depoda çalışanların büyük kısmının kadın olması AVON’un kadınları ‘güzelleştirme ve güçlendirme’ iddiasının bir yalandan ibaret olduğunu ortaya koydu. Kamuoyunun yoğun ilgisini çeken direniş, hem taşeron çalışmanın hem de kadın işçilerin yaşadıkları sömürü ve ayrımcılığın ortaya konması bakımından sınıf tarihinde önemli bir yer kazandı.

Eylem-Görgü

DGD-SEN yaptığı çağrıda, ”AVON direnişimiz depo önünde 64 gün sürdü. Depoda çeşitli iyileştirmeler sağladık ve bunu kamuoyuyla paylaştık. Şimdi de tüm işçileri ve emek dostlarını 10 Ocak saat 14.00’te Gebze Adliyesi’nde görülecek karar duruşmamıza bekliyoruz” dedi.

dgd-sen_umutse

 

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler