spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelKroman'da ne oluyor, Kroman işçisi ne istiyor?

Kroman’da ne oluyor, Kroman işçisi ne istiyor?

Metal işçileri artan hayat pahalılığına karşı ve MESS görüşmeleri öncesi ek zam talebiyle harekete geçmeye başladı. Kroman Çelik işçileri de bu hareketin içinde hem kendilerinin yaşadıklarını dile getiriyor hem de bütün metal işçi kardeşlerine çağrı yapıyor. Kroman işçilerinin mektubunu sizlerle paylaşıyoruz.

Bizler, Birleşik Metal İşçileri Sendikası Gebze 2 No’lu Şube üyesi Kroman Çelik Sanayii A. Ş. işçileri, toplu sözleşme öncesinde ek zam talep ediyoruz.

TİS öncesi bu yıl bazında ikramiye ve şu anda maaşa yansıyacak bir iyileştirme istediğimizi, bunlar gerçekleştirilmez ise sendikadan istifaları gerçekleştirerek tepkimizi göstereceğimizi ortaya koyduk. Şube sekreteri Çeşme’de tatil yaparken bizler sıcak havada çok zor koşullarda 1300 derecede üretim yapmaya çalışıyoruz! Biz hakkımız olanı istiyoruz, süreç haklarımızın verilmediği şekilde ilerlediğinde bizler şalter bile indireceğiz bilginiz olsun.

Biz Kroman işçileri olarak üye olduğumuz sendikanın temsilcilerinin, biz işçilerin taleplerini yerine getirmesini istiyoruz.

Patronla mücadele etmek gerekirken sendikamızla mücadele etmek zorunda bırakılmayı kabul etmiyoruz.

Sendika bizimdir sendikacıların değil!

Sendikadan istifa etmek yapabileceğimiz en son nokta idi ve biz bu kararı, işverenle birlikte hareket edercesine bizim yanımızda durmayan 2 No’lu şube yönetiminin bizi ciddiye almaması üzerine aldık.

Hiçbir şekilde MESS’e teslim olmayacağız bilinsin.

Birlik olacağız ve haklı taleplerimizi kazanacağız.

*Kromanda günlük/yevmiyeli taşeron işçilik yasaklanmalıdır.

*İlk işe giriş ücretleri Sarkuysan ve diğer fabrikalardaki gibi saat ücreti 64.26 TL olmalıdır.

*Asgari ücrete gelen %34’lük fark işçilere ödenmeli ve bu fark TİS’i bağlamamalı, sözleşmeden bağımsız olmalıdır.

*TİS öncesi ek zam ve yıl bazında ikramiye ödenmelidir.

Kroman işçisi yüksek karlar açıklayan, her yıl yeni yatırımlar yapan Yücel şirketler grubu patronlarından emeğini, alınterinin karşılığını istiyor.

Kroman’da ve Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şubede neler oldu?

İş yeri temsilcileri, toplu sözleşme öncesi ek zam talebimizi Birleşik Metal-İş 2 No’lu Şubeye iletti. Şube yönetimi ise fabrika ek zam vermeyeceği için ek zam talep edilemeyeceğini, eylem veya farklı planlarımız olursa arkamızda durmayacaklarını söylediler.

Kroman’da komisyon üyelerinin yaptığı toplantıda temsilciler şube yönetiminin düşüncesini komiteye aktardı. Toplantı sonrası komisyondakiler bölümlerdeki arkadaşlarımıza sendikadan istifa çağrısında bulunup istifaları böylelikle başlattılar. Sonrasında sendika yöneticileri fabrikaya gelip tehditle tekrardan üye olacaksınız, toplu sözleşmeden yararlanamazsınız, sadece sizin istifa etmeniz yetmiyor, Yücel Boru ve Çayırova Boru işçileri sizinle birlikte hareket etmiyor dedi.

Bu fabrikaların bizi ilgilendirmediğini, onların özlük haklarının bizimkinden daha iyi olduğunu ve böyle bir saçmalık olamayacağını; personel müdürlüklerimiz farklı olduğu için bizi kandıramayacakları tepkisini verince çıkıp gitti sendikacılar.

İşçiler kenetlenmiş durumda, hem işverenin hem de sendikanın baskılarına karşı birlikte hareket edeceğiz, 2 No’lu şube başkanları taleplerimizi temsil edemiyor, bizim için bizimle birlikte mücadele edemiyorsa genel merkez gelsin ilgilensin biz her şeyi göze aldik!

Ne MESS patronlarına ne de sendika bürokrasisine teslim olacağız!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler