spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberTristone'de çalışma koşullarına itiraz eden işçi işten atıldı, sendika sessiz

Tristone’de çalışma koşullarına itiraz eden işçi işten atıldı, sendika sessiz

Tekirdağ Çerkezköy’de bulunan ve DİSK/Lastik-İş‘in örgütlü olduğu Tristone Flowtech fabrikasında çalışan işçi Yalçın Almalık çalışma koşullarına, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı boyun eğmediği, itiraz ettiği için işten atıldı.

Fabrika içerisinde rahatsızlıklarını dile getiren ve muhatap bulamayan Almalık bu rahatsızlıkları sendikaya da iletti. Lakin sendikadan da bu haksızlıklara karşı bir geri dönüş alamadı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin görmezden gelindiği Tristone’de bunları üstlerine söyleyen Almalık önlem alınması gerekirken yoğun bir mobbing ile karşılık gördü. Bu baskılar sonucunda ise psikolojik ilaçlar kullanmaya başladı. Sendika temsilciğine aday olacağı zaman ise sendika ve patron birliği ile işten atıldı.

10 Nisan Cuma günü işten atıldığı için fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sırasında patron işçileri Yalçın’ın sesini duymasın diye işçileri molaya çıkarmadı. Sendika temsilcileri ise durumu uzaktan izleyerek buna kayıtsız kaldılar. Yalçın Almalık ise bunlara karşı mücadelesini sürdürmeye kararlı.

Hukuksuzca işine son verilen Yalçın arkadaşımız bu mücadelesinde yalnız değildir. Haksızlık ve hukuksuzluğa karşı en onurlu duruş olan mücadeleyi seçen Yalçın’ın mücadelesi bizim mücadelemizdir.

Umut-Sen Trakya

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler