spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberPelsan Tekstil’de sendika düşmanlığı

Pelsan Tekstil’de sendika düşmanlığı

Hassan Group’a bağlı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde hijyenik tekstil ürünleri üretimi yapan Pelsan Tekstil’de 30 işçi sendikaya üye oldukları için işten atıldı.

Bir süredir düşük ücretelere ve ağır çalışma koşullarına karşı TEKSİF sendikasına üye olarak örgütlenen işçiler, patronun fabrika içinde işçilere baskı ve tehditlerle, kimi işçileri muhbirleştirerek sendikalı işçi avına giriştiğini böylelikle anayasal hak olan sendikalı olma hakkını gaspettiğini ifade etti.

TEKSİF sendikası 7 Nisan’da fabrika önünde bir basın açıklaması yaparak işten atmaları protesto etti.

İşçiler, patronun İsmailağa Cemaati ile yakınlığını dile getirerek fabrikada sürekli “Biz bir aileyiz, Halil İbrahim sofrasındayız” demesine rağmen “ailenin” parçası olan işçileri anayasal hakkını kullandığı için cezalandırdığını ve kazanılmış haklarını vermeden işten attığını söyledi.

Elbette Pelsan işçilerinin anayasada sendikaya üye olma hakkı vardır, elbette sendikalı işçiyi işten atan Pelsan Tekstil suç işliyordur ama biz biliyoruz ki bunlar sadece kağıt üstünde olan yazılardır.

Memleketin her tarafında sendikalı işçiler işten atılıyor, her fabrikada, her atölyede, her madende, her inşaatta sendikalaşan işçiler Patron tarafınca örgütlenmeyi kırmak için hakları dahi verilmeden işten atılıyor.

İşçileri kurtaracak olan, işçilerin yasalarıdır; bu yasalar fiili meşru mücadelelerdir, direniştir, grevdir, işgaldir…

İşten atılan, hak arayan, mücadeleden geri durmayan Pelsan işçisi yalnız değildir!

Umut-Sen Trakya

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler