spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelOmega Motor'da işçi kıyımı

Omega Motor’da işçi kıyımı

Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan elektrik motorları üreticisi Omega Motor fabrikasında son 2 günde 18 işçi sendikaya üye oldukları için işten atıldı.

Türk Metal sendikasına üye olan işçiler, insan kaynakları departmanının çeşitli bahanelerle e-devlet şifrelerini istediğini ve sendika üyeliklerini kontrol ederek üye olan işçileri işten attıklarını ifade etti.

2016 yılında kurulan fabrika hızla büyüyerek işçi sayısını 400’lere çıkarmış. Görüştüğümüz işçiler, pandemi döneminde de fabrikada onlarca vaka görülmesine rağmen kesintisiz çalıştırıldıklarını, ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı sendikalaşma yoluna gittiklerini ancak işten atma saldırısıyla karşılaştıkalarını söyledi.

Omega Motor’da geçtimiz yıllarda da sendikalaşma denemesi olmuş. 2021 yılında Öz Çelik İş’e üye olan 5 işçi işten atılmış ancak sendika buna karşı her hangi bir direniş göstermemiş.

Atılan işçiler ve farklı iş yerlerinden sendika temsilcileri bugün vardiya bitiminde fabrika önünde bir araya gelerek iş verenin işten atma saldırısını protesto etti. Önümüzdeki günlerde de eylemlerin süreceği belirtildi.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler