spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelReal Market işçileri direniyor: Hileli iflasa karşı işçiler bu kez de Anadolu...

Real Market işçileri direniyor: Hileli iflasa karşı işçiler bu kez de Anadolu Adliyesi’ndeydi!

Bugün (17 Kasım Cuma) saat 14:00’da Kartal Anadolu Adliyesi’nde, hileli bir biçimde iflas ettirilen Real Marketle ilgili birinci alacaklılar toplantısı yapılıyor. Real Market Direnişçileri, bu toplantıya Real Market Direnişçileri adına bir temsilciyi katmak ve bir kez daha hileli iflası protesto ederek gasp edilen hakları için seslerini duyurmak adına Kartal Anadolu Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Eyleme Adana, Konya, Ankara ve İstanbul’dan (Güneşli, Kozyatağı, Kaynarca) işçiler katıldı. Real direnişçileri ve Nakliyat-İş yönetici ve işyeri temsilcileri saat 12:00 da Kartal Adliyesi’nde toplandılar ve basın açıklamasının yapılacağı yere yürüyüş yaparak geldiler.

Oldukça coşkulu olan işçiler sloganlarla haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini ve yılmayacaklarını bir kez daha haykırdılar. Ayrıca aylardır direnişte olduklarını belirterek bu sorunun en büyük sorumlularından birinin de sürece seyirci kalan Sarı Sendika Tez Koop-İş olduğunu belirterek Tez Koop-İş’i de sloganlarla protesto ettiler. Yetkililere de seslenen Real Market direnişçileri “kedi ağaca çıksa, köpek kuyuya düşse” basının bunu haber yaptığını ancak 1700 işçinin hiçbir hakkının ödenmeden kapının önüne konulmasını, aylardır yapılan eylemlere rağmen basının görmezlikten geldiğini belirterek basını ve yetkilileri bir kez daha duyarlı olmaya çağırdılar.

İşçilerin konuşmasının ardından söz alan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’da süreçle ilgili bir değerlendirme yaparak işçilerin bu noktaya gelmesinden Metro, Beğendik ve Sarı sendikacılık yapan Tez Koop-İş’in sorumlu olduğunu, Tez Koop-İş’in bu süreçte işçilerin haklarının gasp edilmesine seyirci kalarak iş verenlerin işini kolaylaştırdığını söyledi.

Ayrıca mahkeme kararları ve yasalara göre Metro Grup AG’nin işçilerin alacaklarından sorumlu olduğunu belirterek bu sorumluluktan kaçamayacaklarını, bu gün burada ki iflas masasında olan bitenin bir oyun ve aldatmaca olduğunu ve işçileri de buradan bir şey çıkacak beklentisine sokanlarında bu aldatmacaya ortak olduğunu ifade etti. Metro ve Beğendik’in işçileri iflas masana mahkum ederek bu sorumluluklarından kurtulamayacaklarını belirtti.

İflas masasında Real İşçileri adına da bir temsilcinin olması gerektiğini belirten Küçükosmanoğlu yapılacak toplantıya bir temsilci göndereceklerini belirtti. Küçükosmanoğlu sendika olarak Real İşçilerini sahiplenmelerinin ve yapılan eylemlerin bazı kesimleri ve sendikaları rahatsız ettiğini belirterek işçiler haklarını alıncaya kadar eylemlere ve işçileri sahiplenmeye devam edeceklerini, bu mücadelenin er geç başarıya ulaşacağını belirterek konuşmasını bitirdi.

Sonrasında atılan sloganlarla basın açıklaması bitirildi. İşçilerin iflas masasının toplantısının sonucu ile ilgili olarak Adliye binasındaki bekleyişleri devam ediyor

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler