spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAdkotürk'te sendikalı işçiler, işten çıkartıldı

Adkotürk’te sendikalı işçiler, işten çıkartıldı

Adkotürk’ün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında çalışan 14 işçi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı. 

TekGıda-İş Sendikasında örgütlü oldukları için işten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaptılar. Basın açıklamasında konuşan TekGıda-İş Genel Teşkilat Sekreteri İbrahim Ören, “Sendikamızın yapmış olduğu örgütlenme çalışmaları sonucu işyerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın çoğunu üye yapmış bulunmaktayız. Yani işçi kardeşlerimiz sendikamızı tercih etmişlerdir. Yapılan bu örgütlenme çalışmaları sonucunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yetki Tespit Daire Başkanlığı da bu örgütlenme çalışmalarını değerlendirerek, sendikamızın işyerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın hepsinin üye olduğunu tespit ederek, bu durumu tarafınıza göndermiş olduğu yetki tespiti resmi yazısı ile tescillemiştir” açıklamasında bulundu.

Açıklamasını sürdüren Ören, “İşyerinizde sendikamızın örgütlendiğini duydukları günden itibaren; sendikamızın faaliyetlerini durdurmak için ellerlinden gelen her türlü hukuk dışı uygulamaları yaparak; kölelik düzeninde çalışma sistemi, despotça yönetim tarzı, hukuk dışı uygulamaları tavan yaptırdılar. İşyerinde çalışan işçi arkadaşlarımızda ne huzur ne düzen ne de moral bırakmadılar. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın derhal geri alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde yurt içi ve yurt dışında hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.” dedi.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler