spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelKluh'ta işçisiz toplu sözleşmeye isyan

Kluh’ta işçisiz toplu sözleşmeye isyan

Kluh’ta faaliyet gösteren Çimse-İş Sendikası, patronla işbirliği yaparak işçilere sormadan “3 yıllık sözleşme” imzaladı.

Kluh Destek; İstanbul Tuzla’da kurulu, Şişecam’ın taşeron firması. Yaklaşık 350 işçinin örgütlendiği Çimse-İş, yetki belgesini aldıktan sonra işçilerin haberi olmadan patronla işbirliği yaparak “3 yıllık sözleşme” imzaladı.

Vardiya ve mola giriş çıkışlarında çeşitli sloganlar ve alkışlarla sert tepkiler gösteren işçiler, mücadeleyi büyüteceklerini bildirdiler. Evrensel’de yer alan habere göre, işçiler eylemlerini gerekirse iş yavaşlatma hatta üretimi durdurmaya kadar götüreceklerini söylüyor. İşverenin sabırlarını zorladığını belirten işçiler “Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Yıllardır çalışıyoruz ama ücretler asgari ücret seviyesinde, bu böyle gitmez” diyor.

Tekirdağ, Saray fabrikasında da eylemlerin başlayacağını belirten işçiler “Taleplerimiz çok net: Sözleşmedeki ücretlerle ilgili bölümün yeniden ele alınması, en fazla 2 yıllık olması ve bizden onay alınmadan imzalanmaması” dedi.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler