spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelZorlu Center'da işten çıkarılan sendikalı işçiler direnişe geçti

Zorlu Center’da işten çıkarılan sendikalı işçiler direnişe geçti

Zorlu Center bünyesinde proje yürüten ABZ firmasında çalışan işçiler, önce Dev Yapı-İş’te sendikalı oldukları için baskı gördüler, sonrasında ise “ekonomik daralma”, “projenin sona ermesi” gibi bahanelerle işten çıkarıldılar. Firma önünde bugün bir araya gelen işçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla haklarını talep ettiler.

İstanbul’daki Zorlu Center’da proje yürüten ABZ firmasındaki işçilerin Devrimci Yapı,İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası’nda (Dev Yapı-İş) örgütlenmeye başlamasıyla işveren tarafından işçiler üzerinde baskı yapılmaya başlandı ve istifaya zorlandı. Sendikaya üye olan 26 çalışandan 8’i işten çıkarıldı. ‘Ekonomik daralma’ bahanesinin ötesinde, işten çıkarılmaların asıl sebebinin yürütülen sendikal faaliyetler olduğunu belirten işçiler, 19 Ekim’de firmanın önünde direnişe başladılar.

Birkaç gün içinde direniş alanında Zorlu Center yetkililerinin işçilerle görüşmesi sonucu ABZ firması ile ilişkilerin kalmadığı ve işçilerin ücretlerinin en kısa zamanda ödeneceği söylendi.

Bunun ardından firmanın söz verdiği 23 Ekim tarihinde istenen ödemenin tamamını yapmaması sonucunda işçiler 24 Ekim Salı günü tekrar direnişe geçtiler ve bugün basın açıklaması yapma üzere firma önünde bir araya geldiler.

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler