spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelİnşaat işçileri mücadeleyle kazanacak

İnşaat işçileri mücadeleyle kazanacak

Yapı&Yapı ve Genç Mühendislik bünyesinde çalışan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyeleri olan 13 işçi, haklarını alamadıkları için 3 gündür direniyor. Emekleri gasp edilen işçiler sabah saatlerinde sloganlar eşliğinde direnişe geçerek haklarını talep etti. Direnişin ardından görüşme talebinde bulunan firma yöneticileri işçilere alacaklarının önce üçte birini, sonra da yarısını vereceklerini söyleme hadsizliğinde bulundu. Yapılan aleni hırsızlığa hayır diyen işçiler görüşme masasını terk etti. Bunun üzerine gece vakti Ümraniye Kaymakamlıģı, AKP yandaşı Yapı&Yapı firmasına özel, eylem yasağı kararı çıkardı.

Yapılan bu kanunsuzluğu kabul etmeyen işçiler “Yasağı tanımıyoruz!” diyerek 3 Ağustos sabahı Yapı&Yapı önünde yeniden bir araya gelmek istedi ancak patronların çıkarlarına seferber edilmiş bir yığın polis işçileri ablukaya aldı. “İşçiye barikat yok”, “Direne direne kazanacağız” diyen işçiler direnişlerinin ikinci günü yandaş firma ısmarlamasıyla gözaltına alındı.

Yapı&Yapı Holding’in Genç Mühendislik yetkililerinin ödemelerin yapılacağı, arabulucu evraklarının hazırlanarak sorunun bugün çözüleceğini iletmesi ile direnişe ara verildi.

İşçiler haklarını almakta kararlı. İşçilerin haklarına el koymaya cüret eden yandaş patronlar kaybeder, direnen işçiler kazanır!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler