spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAkınal Tekstil'de Halil Tapar molada çalıştırılırken katledildi

Akınal Tekstil’de Halil Tapar molada çalıştırılırken katledildi

Gaziantep’te bulunan Akınal Sentetik Tekstil’de 21 yaşındaki Halil Tapar yemek molasında çalıştırılırken makineye sıkışarak can verdi. Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) Akınal Tekstil hemen her gün katledilen ya da yaralanan işçilerin çalışma koşulları ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Akınal Sentetik Tekstil’de yemek molasında dahi işçiler sırayla çalıştırılıyor. Kullanılan makinelere dair herhangi bir eğitim almayan, işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında da bilgisi olmayan işçiler hemen her gün ölüm tehdidi ile karşı karşıya kalıyor. Akınal Tekstil’de çalışan 21 yaşındaki Halil Tapar da yemek molasında çalıştırılırken makineye sıkışarak can verdi.

Dev Tekstil Sendikası işçilerle konuşarak Akınal Tekstil’deki çalışma koşullarını kamuoyu ile paylaştı. Gaziantep 2. ve 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde iki ayrı işletmesi bulunan Akınal Tekstil’de son 2-3 ayda üç-dört kez ciddi iş kazaları yaşandığını, işçilerin elini, parmağını makinelere kaptırdığını söylediler.

Bu işyerinde  bağıra bağıra gelen iş cinayetlerinin en önemli sebebinin çalışma koşulları olduğunu ifade eden işçiler, çalışan sayısının azlığından, yeni işe girenlere hiçbir eğitim verilmediğinden, daha fazla iş çıkarma baskısıyla molasız çalıştıklarından, yemek molalarında dahi sıra ile çalıştırıldıklarından bahsetti.

Dev Tekstil yaptığı açıklamada, işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarının da firma yönetiminin çıkarını düşündüklerinden bahsederek Çalışma Bakanlığı ve ilgili kurumlardan gereğinin yapılmasını talep etti.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler