spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberFHKC’den işçi sendikalarına grev çağrısı

FHKC’den işçi sendikalarına grev çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) 6 Nisan günü yayımladığı bildiri ile başta liman işçileri olmak üzere işçi sendikalarına Siyonist işgalci İsrail’e giden özellikle silah, petrol ve gaz taşıyan gemilere yükleme yapmama çağrısı yaptı. FHKC’nın çağrısını sahipleniyoruz. Filistin’de işgale son. İşgalci İsrail’le ticareti durdurun, tüm siyasi ve ticari anlaşmaları iptal edin!

FHKC’nin bildirisi şöyle:

“Filistin Halk Kurtuluş Cephesi olarak, işçi sendikalarına, özel olarak da liman işçilerine, Siyonist işgalciye giden ve özellikle silah, petrol ve gaz taşıyan gemilere yükleme yapmamaları çağrısında bulunuyoruz. Tüm işçi sendikalarını, özel olarak da liman işçilerini, Siyonist varlığa, özellikle de bu suç örgütüne silah, petrol ve gaz taşıyan gemilere yükleme yapmaktan kaçınmaya davet ediyoruz. Petrol ve gaz sektöründe faaliyet gösteren şirketlere, özellikle Arap şirketlerine, işgali ve şirketlerini boykot etmeleri çağrısında bulunarak, bu sendikaların veya şirketlerin işgalci ile olan her türlü anlaşmasının ve ilişkisinin soykırım, Filistin halkına uygulanan abluka ve açlık gibi savaş suçlarına aktif olarak katılım gösterdikleri anlamına geliyor. Siyonist yapıya uygulanan kapsamlı boykot kültürü geliştirilmeli. İşçi sendikalarının, siyonist yapı ve onun sendikalarıyla ilişkilerini kesmelerini garanti eden açık düzenlemeler ve yasalar oluşturulmalı.”

Filistin halkına katliamlar yapan, onları aç bırakan ve topyekûn abluka altına alan İsrail’e herhangi bir silah, petrol, gaz ve çeşitli malların taşıma ve yüklemesinin yapılamaması çağrısı yapılan bildiride, “Özellikle uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahların işgalciye en büyük tedarikçisi olan ABD limanlarından yapılan silah, mal ve petrol sevkiyatına tüm kudretiyle ket vuran, Filistin halkının yanında olan tüm destekçileri ve dayanışma gruplarını selamlıyoruz. Dünya genelindeki çeşitli işçi sendikalarına, işgali boykot edip, kuşatıp, meşruiyetini elinden alıp silah teminatını engelleyerek Filistin ve Gazze şeridinde işkenceye maruz kalmış mazlum halkın zaferi için verdikleri sürekli mücadeleye devam etmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

Kaynak: MA

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler