spot_img
spot_img
Ana SayfaAçıklamaBize mezarda emekliliği reva gören adaletsizliğe karşı mücadele ediyoruz!

Bize mezarda emekliliği reva gören adaletsizliğe karşı mücadele ediyoruz!

Kısa adı EMADDER olan Emeklilikte Adalet Derneği Mart 2023’de kurulmuş, Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde örgütlenerek emeklilikte adaletin sağlanması için hak mücadelesi yürüten bir dernektir.

03.03.2023 tarihinde yeniden düzenlenen EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası, tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine, sadece 08.09.1999 tarihi öncesi çalışanları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçti.

Bu nedenle 08.09.1999 tarihinden 1 gün, 1 ay, 1 veya birkaç yıl sonra işe başlanmış olan kişilerin, akranlarına benzer veya daha fazla prim günüyle emekliliğe ulaşmak için 17 ila 20 yıl daha fazla çalışmasını zorunlu kılan bir durum oluştu. İnsan ömrünün neredeyse dörtte biri olan bu çalışma süresi farkı, anayasanın eşitlik ilkesi ile bağdaşmıyor ve basında “2000’liler” olarak bilinenler (08.09.1999 tarihinden sonra işe başlayanlar) açısından büyük bir mağduriyet yarattı.

2000’lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmaktır.

Bizleri yaralayan, aynı ülkenin vatandaşı olduğumuz akranlarımızla benzer ya da daha fazla prim ödeyerek çalışmamıza rağmen 2. sınıf vatandaş muamelesi görmemize sebep olan ADALETSİZLİK’tir.

Derneğimizin üye sayısı ve destekçisi her geçen gün artıyor. EYT kapsamında belirlenen tarih olan 08.09.1999 günü sonrası iş başlangıcı yaparak sigorta sistemine dahil olan, ancak yapılan bu adaletsiz düzenleme ile (akranlarından daha fazla çalışmış, hatta bazı durumlarda daha fazla sigorta primi ödemiş olmasına rağmen) emekli olabilmek için erkeklerde 17 yıl, kadınlarda ise 20 yıl daha fazla çalışmak zorunda bırakılan ve yıllarca emekliliğini beklemeye mahkum edilen milyonlarca emekçinin sesiyiz.

Emeklilikte adaletsizliğe uğramış milyonların içinde çok sayıda medya mensubunun da olduğunu biliyoruz ve haklı davamızda, onların da haberlerinde yanımızda olacağınıza inancımız tam.

Bizler çalışma hayatında iş barışını ortadan kaldıran ve milyonlarca emekçiye mezarda emekliliği reva gören haksızlığa karşı mücadeleye ediyoruz!

Bu kapsamda 21 Ocak Pazar saat 14.00’te İstanbul/Kartal’da sesimizi güçlü bir şekilde bir kez daha duyurmak üzere bir araya geliyoruz. Taleplerimizin karşılanması için mücadelemiz sürecek!

EMADDER ile iletişim kurmak için:

Tel: 0534 506 19 32 E-posta: [email protected] Websitesi: www.emadder.org.tr

Adres: Osmanağa Mh. Pavlonya Sk. Nuhoğlu İş Merkezi No: 8/46 Kadıköy/İstanbul.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler