spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelBurda Bebek'te sendika düşmanlığına karşı direniş

Burda Bebek’te sendika düşmanlığına karşı direniş

Sakarya Hendek 2. OSB’de bulunan Burda Bebek fabrikasında işveren sendikal örgütlenmeyi kırmak için 7 işçiyi işten attı.

Petrol İş Düzce şubesinin 16 Mart 2023’te çoğunluğu sağlayarak yetki aldığı fabrikada işveren bakanlık yetkisine itiraz ederek önce üç işçiyi, Yargıtay’ın sendika lehine karar vermesi üzerine de beş işçiyi işten attı. Bu süreçte fabrika içinde baskıyı artıran işveren işten atma tehdidiyle işçileri sendikadan istifaya zorluyor.

Bugün fabrika önünde açıklama yapan işçiler, atılan işçilerin geri alınması ve yetki itirazının geri çekilmesi talebiyle direnişe başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Petrol İş Düzce şube başkanı Ali Işık, 250 işçinin çalıştığı, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan fabrikada işçilerin maaşının asgari ücretin ancak yüzde 10 üzerinde olduğunu, alım gücünün her geçen gün daha da düştüğü koşullarda işçilerin ekonomik haklarını bir nebze olsun yükseltmek ve çalışma koşullarını iyileştirmek için Anayasal haklarını kullanarak sendikalı olmak istemelerinin en doğal hakları olduğunu ifade etti.

Ali Işık, “İşveren, sendika üyeliğini engellemek için yaptığı baskılara ve işten çıkarmalara derhal son vermeli, işçinin sendikal haklarını tanımalıdır.

Burda Bebek işçisi, haklarını sonuna kadar savunacak ve sendikal örgütlülüğüne sahip çıkacaktır. Gecesini gündüzüne katarak çalışan ve alınteri döken Burda Bebek işçisinin sendikalaşma yönündeki istek ve iradesi er ya da geç sonuca ulaşacak, bu işyerimiz sendikalı olacaktır” dedi.

Patronların elinde sendikal örgütlenmeyi kırma amaçlı bir silaha dönüşen 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu, uzun yetki süreçleri ve ahlaksız kodlarla işten atma saldırılarını kolaylaştırıyor, sendikal örgütlenmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Buna karşı direnişe geçen Burda Bebek işçilerinin direnişini selamlıyoruz. 6356’yı parçalayacağız.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler