spot_img
spot_img
Ana SayfaEtkinlikler1 Mayıs'ta Birlikte Yürüyelim (Umut-Sen Ege)

1 Mayıs’ta Birlikte Yürüyelim (Umut-Sen Ege)

1 Mayıs’ta işçilerin, köylülerin, emekçilerin, bir seçimle her şeyin düzelmeyeceğini bilenlerin bağımsız korteji olarak yürüyeceğiz.

Patron çıkarlarını temsil eden partilerin, mevcut sarı sendikaların, gençlerin özgürlüğünü gasp eden tüm yapıların karşısında, yaşamımızın onurlu, haysiyetli, kıymetli olduğunu haykırarak yürüyeceğiz.

365 gün boyunca maruz kaldığımız sömürüye, meslek hastalıklarına, iş kazalarına karşı; arkadaşlarımızı iş cinayetlerinde kaybetmenin öfkesiyle yürüyeceğiz.

İzmir’in hemen her ilçesinde yıl boyunca yaşanan işçi direnişlerinin gücüyle yürüyeceğiz. Mobbinge maruz kalan, yoksullaştırılan, sendikal faaliyet sebebiyle işten atılan belediye işçilerinin, metal işçilerinin, gemi söküm işçilerinin, depo işçilerinin, maden işçilerinin, tarım işçilerinin mücadele hafızası ve birikimiyle yürüyeceğiz.

İşyerlerinde, iş kollarında patron yalakası sarı sendikacılara, milletvekilliği koparmak için yarış tutan sendika temsilcilerine, sağından soluna patronların arkasına dizilen bürokratların düzenine çomak sokan işçilerin mücadelesinin gücüyle yürüyeceğiz.

Deresine sahip çıkan Deştinlilerin, ormanına sahip çıkan Akbelenlilerin, incirine sahip çıkan Mezeköylülerin, mandalinasına sahip çıkan Seferihisarlıların, zeytinine, tütüne sahip çıkan tüm Ege köylülerinin bize işaret ettiği yerde, sermayenin önüne barikat kurmak için yürüyeceğiz.

14 Mayıs’ta yaşanacak seçimlerin öneminin farkındayız ve yaratılan ruh halinden kaynaklı tüm emekçi halkın bu seçimden gereğinden fazla beklentisi olduğunu görüyoruz. Sermayenin egemen fraksiyonlarından biri olan saray rejiminin yenilmesinin emekçiler açısından öneminin farkındayız. Fakat 15 Mayıs günü iktidarda her kim olursa olsun, Aliağa’daki meslek hastalıklarının, Kemalpaşa’daki örgütlenme yasaklarının, Soma madenlerindeki çalışma koşullarının, Torbalı’daki mevsimlik işçilerin barınma sorunlarının, tüm çalışma alanlarında yaşanan mobbing, taciz ve hak gasplarının bitmeyeceğini, koşulların değişmeyeceğini; ancak örgütlenerek ve mücadele ederek, emekçilerin bağımsız güçleriyle gerçek bir dönüşüm yaşanacağını ifade ediyoruz.

İşçilerin ve köylülerin bağımsız emek korteji, 1 Mayıs’ta işyerlerinde, havzalarda ve bütün iş kollarında emekçilerin meclis meclis örgütlenerek, öz örgütlenmeleri yoluyla güç biriktirerek gerçek bir dönüşümü gerçekleştireceğini haykıracak.

Patronlar karşısında birliğimizi güçlendirelim. 1 Mayıs’ta birlikte yürüyelim!

Buluşma yeri: Konak Pier

Buluşma saati: 11:00

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler