spot_img
spot_img
Ana SayfaDepremFethullah Kaya deprem bölgesine gittiği için işten atıldı

Fethullah Kaya deprem bölgesine gittiği için işten atıldı

Urfa’da Mezopotamya Maden Bazalt şirketinde çalışan Fethullah Kaya 6 Şubat günü 10 şehri etkileyen büyük deprem sonrası deprem bölgesine giderek AFAD gönüllüsü olarak çalışmak istedi. İşverenin izniyle deprem bölgesine giden Kaya bölgeden döndüğünde işten çıkarma yasağına rağmen işten çıkarıldığını öğrendi.

-AFAD gönüllüsü olarak deprem bölgesine dayanışmaya gitmek istediğinizi söylediğinizde patronunuzun tepkisi ne oldu?

Deprem sabah 4:17 de oldu ben evde depremi yaşadım iletişim yoktu zaten bir çok yer hasar görmüştü AFAD gönüllüsü olduğum için ve deprem bölgesinde olduğum için direk AFAD gittim ve ondan sonra enkaz çalışmalarına katıldım. 2. Gün haber verebildim ve ‘biz zaten fabrikayı kapattık, ne zaman işin biterse dönebilirsin’ dedi bana. Ben de diğer illere gittim ihtiyaç durumuna göre enkaz çalışmalarına katıldım.

Patronun bu haksız işten çıkarma ile ilgili yaptığı açıklama nedir?

İşveren hiçbir açıklama yapmadı. Ben işe geri döndüm, birkaç gün çalıştım ve hasta olduğum için beni hastaneye yolladı. Hastanede bana mesaj geldi ‘işe bir daha gelme, ayın 15’inde maaşın yatacak’ denildi.

-Hangi madde ile iş akdinize son verildi?

13.02.2023 tarihinde, 03 kodu -Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Feshi (İstifa)- ile işten çıkarıldım ve ben o sıralar enkaz çalışmasında olduğum için bu kodun gerçeği yansıtması imkansız.

-Hukuki süreç başlattınız mı? Bundan sonra bu konuda neler yapmayı planlıyorsunuz?

Hukuki süreç için direk Baro ile görüştüm ve bu süreçte iş çıkışları yasak olduğu için hem tazminat hem de diğer haklarım için hukuki süreç başlatıldı. Zaten hukuki süreç başladı ve onun sonuçlanmasını ve benim gibi patronların keyfi uygulamaları ile işten çıkaralan tüm işçi – emekçilerin birleşip bir dayanışma içinde olarak bu keyfi uygulamalara engel olmasını isterim.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler