spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelUmut-Sen TV'de geçtiğimiz hafta

Umut-Sen TV’de geçtiğimiz hafta

Umut-Sen TV, hızlıca akan ve türlü manipülasyonlara maruz kalan ülke gündeminde sendikasızlaştırma, mobbing, taciz, işsizlik, sarı sendika pratikleri, yasal saldırılar, işçi direnişleri ve emek tarihi gibi başlıklar altında emek gündemini daha görünür kılmayı hedefleyen, emekçiler arasındaki deneyim aktarım süreçlerini farklı yayınlarla etkin kılmayı amaçlayan patronlar karşısında işçilerin, rant düşkünleri karşısında doğayı savunanların, erkeklik karşısında kadınların sesine kulak veren fonsuz, patronsuz ve ezenlerin karşısında ezilene taraf bir yayın organıdır.

Balıkesir’de kaportacılık yapan, yasak sürecinde dükkanını açtığı için arka arkaya üç tane ceza yiyen ve esnafların pandemi sürecinde uğradığı zulme isyan edişiyle gündeme gelen İzzet Uludağ ile geçinemeyenlerin durumunu konuştuk.

Sarı sendika Tez-Koop-İş’in Carrefour ile yaptığı işveren yanlısı toplu iş sözleşmesini market işçisi Murat Polat’tan dinledik.

İşçi Sınıfının Gündemi programlarında, içinde bulunduğumuz hafta boyunca emek gündeminde öne çıkan başlıkları değerlendirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz haftanın gündemini Murat Bostancı ve Betül Celep’ten dinledik. Gündemin yazılı derlemesine erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

13 Mayıs 2014 Soma Katliamı’ndan bugüne madencilerin kendi iradelerine dayanarak kurdukları sendikaları Bağımsız Maden-İş’in örgütlenme sürecini, katliamdan bugüne madenlerde ağır çalışma koşullarında herhangi bir değişiklik olup olmadığını, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınıp alınmadığını Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter ile konuştuk.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Deri Organize Sanayi sitesinde bulunan Toprak Kürk deri fabrikasında ağır koşullarda çalıştırılan kadın işçiler, mobbing uygulanarak işten çıkarılmaya zorlandı. Fabrika işçilerinden Nihal Bozkurt ve Arife Aktaş kendilerine uygulanan mobbingi ve işten çıkmak zorunda bırakıldıkları süreci anlattı.

Emek gündemli yayınlarımızın devamını kaçırmamak için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın: https://www.youtube.com/UmutsenOrg

 

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler