spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelİSPARK'ta 4 işçi korona pozitif çıktı: Biz de evde kalmak istiyoruz!

İSPARK’ta 4 işçi korona pozitif çıktı: Biz de evde kalmak istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki kurumu olan İSPARK işçileri, sokağa çıkma yasaklarının artmasına, kalabalıkların azalmasına rağmen hala önlemsiz tedbirsiz çalıştırılmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi salgının ilk zamanlarında başlayarak düzenli olarak belediyelere bağlı toplu taşıma ve raylı ulaşım araçlarında günlük dezenfekte etme işlemleri uyguluyor. Ancak belediyenin tüm kurumlarında durum aynı mı?

İBB’nin iştiraki kurumu olan İSPARK’ta iletişime geçtiğimiz işçiler, şimdiye kadar bulundukları alanların hiç dezenfekte edilmediğini söylüyorlar. Maske, eldiven, dezenfektan gibi temizlik malzemeler Anadolu Yakası’ndaki birimlere birkaç gün önce geldi. Bunlar ise günde ikişer tane verilmekte.

‘Biz de evde kalmak istiyoruz!’

“Cadde üstü çalışılan otopark alanları bir süre önce kapatılmıştı ancak geçtiğimiz günlerde tekrar açıldı. Birçok yer esnek çalışmaya geçmişken” diyor İSPARK işçileri, “biz bu koşullarda çalışmak istemiyoruz bizi eve göndermelerini istiyoruz. Temel talebimiz bu, biz de evde kalmak istiyoruz.”

Dört işçi korona pozitif çıktı

Avrupa Yakasında bir hastaneye yakın bölgede çalışan 4 İSPARK işçisinin korona testi pozitif çıktı. “Çalışılan alanlarda bir tane merkez kulübe bulunuyor, şefin oturduğu. Gün sonu cadde üstünden çıkıp aşağı inerken oraya geçiyoruz. Herkes gün sonu raporunu akşam orada teslim ediyor. Yani kulübede her akşam etkileşim halinde oluyoruz, sosyal mesafelenme gibi bir durum söz konusu değil. İlk hasta olan arkadaşın da kuluçka süresinde diğer 3 arkadaşa bulaştırdı diye düşünüyoruz. Daha sonra pozitif çıkan işçilerden bir haber yok, kimseye bir şey söylemediler. Karantinaya alınması gibi bir önlem olmadı, birisi gidiyor onun yerine başka bir arkadaş gelip çalışmaya devam ediyor.”

‘Otoparkların kapalı olması hayatı sekteye uğratmayacak’

İBB’nin yaptığı duyuruyla İSPARK’lar eczane ve sağlık çalışanlarına ücretsiz yapıldı. Bu sebeple tedbir alınmayan işçilerin salgına yakalanma riskleri de arttı. “Evet onlar da risk altında. Keşke onlar da evde kalabilse ama sağlıkçı, fırıncı, marketçi çalışmak zorundalar temel ihtiyaçların sağlanması için. Ama otoparkların kapalı olması hayatı sekteye uğratacak bir şey değil, zaten sokağa çıkılmıyor. İBB neden hala bu kadar ısrarcı anlamıyoruz.”

İşçiler bir yandan belediyeden karşılık göremezken örgütlü oldukları sendika da geri çekiyor. “Sendika bu ay İBB ile zam pazarlığına oturacak. Bu yüzden sendika kendi işçilerine dedi ki, sakın evde kal kampanyalarına katılmayın, şeflerinizi sıkıştırmak gibi sorunlar çıkarmayın”

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler