spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelİBB iştiraki Ağaç A.Ş. işçileri kazandı

İBB iştiraki Ağaç A.Ş. işçileri kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç A.Ş. işçileri işten atılan öncü işçilerin işe iadesi, ücret artışının sözleşme güvencesiyle sağlanması ve sendikal baskı yapan yetkililerin cezalandırılması talepleriyle iki gündür gece soğuğu yağmur, gündüz sıcağı demeden Saraçhane’deydiler. İkinci günün akşamında müzakere masasından kazanım haberi ile kalkan işçiler Saraçhane’de büyük bir coşkuyla kutlama yapıyor.

BTO-SEN Örgütlenme Uzmanı Ali Haydar Keleş görüşmeler sırasında durumu şöyle aktarmıştı: ”Dün BTO-SEN ve Ağaç A.Ş. işçileri olarak İBB’nin önünde buluştuk. 23 şantiyeden arkadaş buraya geldiler. İşten atılan sendika görevlerinin işe geri alınması, işçiler üzerinde baskı yapan yetkililere yaptırım uygulanması ve işçilerin hazırlamış olduğu sözleşmenin imzalanması talepleriyle bir araya geldik. Dün gün boyu burada bekledikten sonra gece geç saatlerde işveren görüşme talebinde bulundu ve biz de taleplerimizin arkasında olduğumuzu ilettik. İşe iade ve sendikal baskı yapan yetkililere soruşturma açılması konusunda hızla adım atılırken sözleşme ve ücret artışı konusu hala görüşülüyor.”
  • Yapılan görüşmeler neticesinde işçilerin talepleri doğrultusunda bir sözleşme düzenlemek konusunda haftaya sendika ile masa kurulacağı sözünü de alan BTO-SEN kazanımı duyurdu. Tüm talepler böylelikle karşılanmış oldu. Direnerek kazanan Ağaç A.Ş. işçilerini kutlarız. Direnen ve birleşen işçiler yenilmezler!
spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler