spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelMilyon liralık başroller ve stresten ölen set emekçileri: 1 set emekçisi daha...

Milyon liralık başroller ve stresten ölen set emekçileri: 1 set emekçisi daha öldü

Dizi setlerindeki ağır çalışma koşulları bir emekçinin daha canını aldı.

Son zamanlarda olumsuz çalışma koşulları ve ödenmeyen ücretleri için yaptıkları iş bırakma eylemleri ile gündeme oturan set emekçilerinden yine bir cinayet haberi geldi. Fox TV’de yayınlanan kalbimdeki Deniz dizisinde ışık kamyonu şöförü olarak çalışan Sabit Özdemir sette kalp krizi geçirerek yaşama veda etti.

İçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi twitter üzerinden yaptığı açıklamaya yaşanan ölümün set içi çalışma koşulları ile olan bağına dikkat çekerek emekçi Sabit Özdemir’in ölümünü duyurdu.

Set arkası emekçileri arasında örgütlenme çalışma süren ancak piyasanın zorluğu ve esnekliği sebebiyle oldukça sıkıntılı süreçler yaşayan Sinema Tv Sendika ise twitter hesabından Sabit Özdemir’in ailesine baş sağlığı mesajını iletti.

Umut Sen Meclisi olarak set emekçilerini yaşadığı tüm sömürünün farkındayız. Dizi ve sinema ‘piyasası’ haline gelmiş bu çalışma kolunda baş rollere verilen milyonlar yanında set emekçilerinin çoğu zaman aylarca ücretlerini alamadığını, uzun süren mücadeleler sonunda kısaltılan çalışma sürelerine setlerde uyulmadığını ve yoğun stres altında çalışmak zorunda kalan işçilerin ölümünün tamamen çalışma koşullarına bağlı cinayetler olarak görüyoruz. Bizler tüm set emekçilerini kendilerini içinde bulundukları yalnızlık hissiyatından örgütlenerek kurtulmaya ve emeklerinin karşılığını alabilmek için mücadelelerini büyütmeye çağırıyoruz. 

İş cinayetleri politiktir!

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler