spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAmbar işçileri: İşimizi, ekmeğimizi, ranta kurban ettirmeyeceğiz

Ambar işçileri: İşimizi, ekmeğimizi, ranta kurban ettirmeyeceğiz

Nakliyat-İş Sendikası üyesi 1000’e yakın işçinin çalıştığı Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi bir oldu bittiye getirilerek yeni bir yapılmadan yıkılması gündemde. Nakliyat-İş Sendikası üyesi işçiler 4 Ocak (Perşembe) sabahtan işbaşı yapmayarak iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. İş bırakma eylemi somut bir adım atılana kadar devam edecek. 

Nakliyeciler Sitesi, 2014 yılında Akzirve Gayrimenkul ve Yatırıma satıldı. 2008 yılında ise Hadımköy/Deliklikaya’da 265 dönüm arsa TOKİ tarafından Nakliyat Ambarları yapılması için İSNAK Kooperatif adına kamulaştırıldı. Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım Nakliyeciler sitesi için yeni bir yer yapılmadan sitenin taşınılmayacağı taahhüdünü verildi. Ancak 2008 yılından bu güne Hadımköy/Deliklikaya da Nakliyeciler Sitesi yapımı ile ilgili hiçbir adım atılmadı.

İstanbul Topkapı Nakliyat Ambarlarında 1000’e yakın işçi, karşı bölgelerdeki ambarlarda ise 2500 işçi çalışıyor. İşçilerin aileleri, bu sektördeki diğer çalışanlar, kamyon şoförleri-aileleri ile birlikte bu sorun on binlerce insanın geleceğini belirliyor.

Nakliyat-İş Sendikası bir an önce Hadımköy’de  yeni bir Nakliyeciler Sitesinin yapılması ve ondan sonra Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesinin taşınması gerektiğini ifade ederken sorunun çözümsüzlüğü üzerine hesap yapanların aynı zamanda rant sağlama amacında olduklarını vurgulayan bir açıklama yayınladı. “Binlerce işçinin işi ve ekmeği ile oynanmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz.” diyen sendika ve üye işçiler 4 Ocak (Perşembe) iş bırakma eylemi yanı sıra basın açıklaması gerçekleştirecek.

  • Hadımköy/Deliklikaya’da Yeni Nakliyeciler Sitesi Yapılsın
  • Topkapı Ambarları O Zaman Taşınsın
  • İşimizi Ekmeğimizi Ranta Kurban Ettirmeyeceğiz
  • Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım Taahhüdünü Yerine Getirsin. Nakliyeciler Sitesi Yapılsın

şeklinde ifade edilen talepler yerine getirilmediği sürece Nakliyat-İş Sendikası iş bırakma eyleminin devam edeceğini duyurdu.

İş Bırakılacak ve Basın Açıklamasının yapılacağı

Tarih            : 04.01.2018 Perşembe

Yer               : Topkapı Nakliyeciler Sitesi

Adres           : Nakliyeciler Sitesi 4. Blok No: 427/B Zeytinburnu/İSTANBUL(Nakliyat-İş İstanbul  Şubesi Önü)

Saat             : 10:00 da Basın Açıklaması

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler