spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelSomalı madenci aileleri: "Davamıza ve avukatlarımıza sahip çıkmak için 13 Kasım’da sokaktayız.”

Somalı madenci aileleri: “Davamıza ve avukatlarımıza sahip çıkmak için 13 Kasım’da sokaktayız.”

Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği, madenci katliamının 42.ayında, 34 aydır sürdürdükleri mücadelede her ayın 13’ünde gerçekleştirdikleri yürüyüşte yarın siyasi iktidarın davaya tesirini ve Soma Davası avukatlarına yönelik gözaltıları protesto edecek.

“Adalet talebimizi yineliyor ve mücadeleden vazgeçmiyoruz”

Mahkeme üzerinde kurulan baskının adalet arayışına zarar vereceğini ve katliamda yitirilen 301 can için bu yolla adaletin sağlanması önüne engel konulacağını savunan Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği‘nin yarınki eylem öncesi yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verildi:
“Mahkeme üzerinde yoğun baskıların yaşandığı, tahliyelerin gündeme getirildiği, Avukatlarımızın gözaltına alındığı bir şüreçten geçiyoruz.
Soma Şehit Madenci Aileleri ve Sosyal Haklar Derneği olarak bu süreçte davamıza ve Avukatlarımıza sahip çıkmak için, Soma katliamını unutmamak ve unutturmamak ve Adalet talebimizi yinelemek, mücadeleden vazgeçmediğimizi göstermek için 13 KASIM’da da yine sokakta olacağız.
Tüm demokratik kamuoyuna, duyarlı yurttaşlara çağrımızdır.”

Ayrıca yine 13 Kasım’da, TKİ müessesinin önündeki eylemin ardından Kadıköy Altıyol’da Soma davasına sahip çıkmak adına eylem yapılacak.

 

 

 

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler