spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberİzmir Büyükşehir'de grevin ayak sesleri!

İzmir Büyükşehir’de grevin ayak sesleri!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki büyük şirketinde 11 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki şirkette 11 bin işçiyi ilgilendiren toplusözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Masada, işçi taleplerinin altında teklif verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzelman ve İzenerji’de çalışan 11 bin işçi adına süren iki ayrı toplu sözleşme görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamadı.

En son, İzelman şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında süren ve yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri kilitlendi. Taraflar arasında geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmede sendika yüzde 25 oranında zam isterken işveren ise yüzde 9 oranında zam teklif etti. Konuyla ilgili Genel-İş Sendikası İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, aynı grupta yer alan işçi ücretleri arasındaki farkın giderilmesini istediklerini belirterek işveren teklifini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Taraflar arasındaki bir sonraki görüşmenin ocak ayının ikinci yarısında yapılacağı öğrenildi.

‘TEKLİF GREVE GÖTÜRÜR’

Öte yandan belediyeye ait bir diğer şirket İzenerji ile Genel-İş Sendikası arasında süren ve 4 bin işçiyi ilgilendiren toplus özleşme görüşmelerinde de uzlaşma çıkmadı. İşverenin yüzde 7 oranındaki zam teklifine karşın sendika yüzde 30 ile masaya oturdu. Ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine arabulucu sürecine geçildi. Konuyla ilgili Aydınlık’a konuşan Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, yüzde 7 oranındaki zam teklifinin ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını belirterek, işverenin tutumunun kendilerini greve zorladığını söyledi.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler