spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelİzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kamu emekçilerine yasal sınır dayatması: Tam gün iş bırakılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kamu emekçilerine yasal sınır dayatması: Tam gün iş bırakılacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında 12 Haziran’da gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri esnasında kamu emekçileri iş bıraktı. Belediye binası olarak kullanılan Kültürpark içindeki hollerde yapılan iş bırakma eylemine polis saldırdı. İşçiler bugün tam gün iş bırakıyor.

Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube yöneticisinden tis görüşmeleri ile ilgili gelen açıklama şu şekilde:

“Bugün (12.06.2024) saat 13.30’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’a işlevsel  toplu sözleşme masası kurulması talebimizi iletmiştik. Başkan da bunun sağlanacağını dile getirmişti. Sayın Başkan seçim öncesi hem sendikamızı ziyaret ettiğinde hem de seçim sonrası kendisine yaptığımız tebrik ziyaretinde kazanımlı toplu sözleşmeler yapacağını ve emekten yana bir çizgisinin olduğundan bahsetmişti fakat bugüne baktığımızda bu sözlerin tutulmadığını görüyoruz.

Normalde sosyal denge tazminatını 14 bin lira alıyorken yasal sınır olan 8 bin liraya çekmek istediğini Genel Sekreter Barış Karcı’nın olduğu toplantıda dile getirdi. Bunu söylerken çıkacak zimmetlerden bahsettiler oysa ki her görüşmemizde kendisine bunu defaatla dile getirdik. Yasal olarak kendisinin bunu ödemeyeceğini ve kişilere rücu edildiğinden bahsetmiştik ve kendisine bir dosya sunmuştuk, sunduğumuz dosya içerisinde ek olarak uluslararası kararlar ve mahkeme kararları da vardı.

Bugün görüşmeye Genel Sekreter Barış Karcı geldiğinde sayıştay sorgusu ile beraber başladı. Kendisi sosyal denge tazminatını yasal sınıra çekmek istediğini söyleyince biz de bu süreci kabul etmediğimizi yasal sınırı kabul etmeyeceğimizi ve bununla ilgili etkinlik ve eylemlerimize devam edeceğimizi dile getirdik. Toplantı çıkışında da üyelerimize ve tüm emekçilere bunu bildirdik. Bugün saat 15:00 ile 17:30 arasında iş bıraktık. Sonrasında da saat 16:00’da meclis salonuna davet ettik. Ancak meclis salonuna bizi almadılar ve polis çağırdılar, arbede çıktı. Arkadaşlarımızdan gömleği yırtılan oldu. Benim kollarım darbe aldı, bacağımda kesik ve parmağımda şişlik oluştu.

Burası bizim işyerimiz buraya polisin girmemesi gerekiyor. İdarecilerimiz ve yöneticilerimizle bunu konuşabilmemiz gerekirken geçtiğimiz hafta cuma günü yaptıkları gibi yine polisi araya soktular. Çevik kuvvet içeride ama biz desteğe gelenlere saldırıyı püskürteceğiz. “

Kamu emekçileri; henüz ödenmeyen 1 Mayıs ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin bayram öncesi ödenmesini, sosyal denge tazminatında yasal sınır uygulanmamasını ve seçim öncesi sendikaya verilen sözlerin tutulmasını talep ediyor.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler