spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberNurettin Saraç, Daphne'den sonra Corazon'u dolandırıyor: 16 işçiyi işten çıkardı

Nurettin Saraç, Daphne’den sonra Corazon’u dolandırıyor: 16 işçiyi işten çıkardı

Dilovası’nda bulunan Corazon Ambalaj fabrikasında iki yıldır işçilerin maaşlarını geç ödeyen son 3 aydır ise ödeme yapmayan işveren hem işçilerin tazminatlarına çöktü hem de 16 işçiyi işten çıkardı. Şu an 16 işçi soğuk kış günlerinde fabrika önünde haklarını istiyor.

Corazon Ambalaj fabrikası sahibi Nurettin Saraç daha önce Debant ve Daphne şirketlerini kurduğu dönemde aynı şirket üzerinden sürekli isim değiştirip her defasında işçileri dolandırmaya devam etti. Daphne’de çalışanların tazminat ve haklarına çöküp 7, 8 aylık maaşlarını ödemedi. Daphne’den sonra isim değiştirip Corazon’da da tekrar aynı süreci yaşandı, “İşler yoluna girince ön plana çıkıp, bu fabrikanın sahbi benim dedi. İnsanları daha önce mağdur etmiş, şimdi de mağdur etmeye devam ediyor.”

Corazon Ambalaj’da Saraç önce her ayın maaşını geç yatırmaya başladı, sonuç olarak da iki yıldır maaşlarımız geç ödendi. Ardından fabrikayı durdu ve herkes süresiz ücretli izne çıkarıldı. Normalde dokuma lamine gibi bölümlerimiz var, sadece konfeksiyon bölümünü çağırdı. “Fabrikanın bünyesinde şu an çoğu kadın 120 kişi çalışıyor. Önceden 250 kişi çalışıyordu, bu şartlarda paralarını alamadıkları için bu insanlar iş akitlerini feshettiler. Çoğu insan da mahkeme yoluyla hak yoluna başvurdu, haklarını aramaya başlılar.”

Geçtiğimiz Kasım ayı maaşılarını geç verdi, Aralık ayının ise maaşı ödenmedi. İşveren Ocak ayı maaşını da vermeyince işçilerin iki aylık maaşları içerde kaldı. “Nurettin Saraç bizi çağırdı, seçenek koydu önümüze. Maaşlarınızı Nisan, Mayıs’ta vereceğiz, tazminat haklarınızı da 2023’ün başında taksitli olarak ödemeye başlarız dedi. Bunu tabii kabul etmedik. Kim olsa kabul etmez, biz de hayır dedik. Bizim iki aylık maaşlarımızı verin dedik, 2023 tazminatına ve işsizliğe tamam dedik. Ama ne ona yanaşıyorsun ne buna yanaşıyorsun. Sonra hiçbir imzalı belge vermeden 16 kişinin iş akdini tek taraflı feshediyorsun. Bu soğuk kış ayında insanları kapıya koymak günahtır. Ben buna bir vatandaş olarak, yetkili mensuplar nereye ulaşacaksa sesimizi duyursunlar istiyoruz. Her şey adalet yolunda, hak yolunda, hukuk yolunda olsun istiyoruz. Bir an önce bu iş çözülsün. Bu insanlar maaşlarını alsınlar.“

Corazon’u ve Nurettin Saraç’ı ayrıca fabrikada bir işçinin intihar etmesi haberiyle tanıyoruz. Corazon’da işçi olarak çalışan Bayram Kömürcü 2020 Şubat ayında ekonomik sıkıntıları sebebiyle fabrika içinde intihar ederek yaşamına son verdi. Patron Nurettin Saraç ise cenaze daha kaldırılmadan Savcı gelene kadar işçileri çalıştırmaya devam etti.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler