spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberDigiturk işçileri sefalet zammına karşı ayakta

Digiturk işçileri sefalet zammına karşı ayakta

beIN Sports ve Digiturk işçileri Krea, Plüton, Jüpiter gibi alt işverenliklerde farklı işkollarında gösterilerek Digiturk çatışı altında çalışıyorlar. Sendikalaşma ve örgütlenmenin önüne geçmek için işçileri işlerinin niteliklerinden farklı işkollarında gösteren Digiturk’un Ayazağa ve Beşiktaş’ta iki merkezi bulunuyor. Digiturk işçileri ise bu merkezler önünde alkış eylemleri gerçekleştirerek şirketi protesto ediyor. Protestoların başlıca nedeni 2016 yılında şirketin Katar sermayesine satılmasından sonra işçilere ya enflasyonun yarısı ya da 1/3 oranında zamlar yapılması.

Digiturk işçileri durumu şöyle aktarıyor: ”Bıçak kemiğe dayandı ve alım gücümüz aşırı derecede tırpanlandı. Katar sermayesine geçtikten sonra zulüm başladı, durumumuz ve protestomuz bu sebepledir.”

Bir başka Digiturk işçisinin yazdıkları ise şu şekilde: ”Katar’a satıldıktan sonra, ismi herkesin bildiği gibi beIN Sports oldu ve bizim için zulüm başladı. 2019’da %8 (enflasyon:%20)
2020’de %10 (enflasyon:%12) 2021’de %7 (enflasyon:%15) 2022’de %17 (enflasyon:%36) zam aldık. Senelerdir enflasyon altında zam alıyoruz, yaşam mücadelesi içindeyiz. Bu verdiğim oranlar da maksimum oranlar bu oranların altında zam alan çok personel var. Şirket bizi SGK’da gemici göstermiş durumda ve bizimle alakalı basın sendikalarına üye olup arkamıza sendika desteği de alamıyoruz. Katar bizi bitirdi, iktidara yakınlığından dolayı her yerden destek de bulamıyoruz.”

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler