spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelHindistan'da 50 bin köylü kızıl şapkalar ve bayraklar ile yürüdü

Hindistan’da 50 bin köylü kızıl şapkalar ve bayraklar ile yürüdü

Hindistan’da 50 bin köylü toprak reformu başta olmak üzere taleplerini kabul ettirmek için yaklaşık 180 km yol yürüdü.

Hindistan Komünist Partisi’nin yönetimindeki ulusal köylü örgütünün çağrısıyla 50 bin köylü çoluk çocuk, genç yaşlı demeden kızıl şapkalar ve orak çekiçli bayraklar ile Nashik kentinden yolda çıktı. Mumbai’ye ulaşan kitlenin ise talepleri arasında kredi borçlarının silinmesi, devletin ürünlerini daha yüksek fiyatlara alması yanında topraksız köylülere toprak verilmesi de yer alıyor.

Yürüyüşe katılan insanların çoğu hükümetin verdiği sözleri tutmadığını dile getiriyor. Hükümete ait olan fakat uzun yıllar halk tarafından ekip biçilen toprakların söz verildiği gibi halka verilmediği, aksine hala çoğunluğun dini kurumların mülkiyetine bağlı olduğu biliniyor. Halk için ise toprağın yaşamsal bir değerı var. ‘Toprağımız için yalvarmayız, uğruna mücadele ederiz’ gibi sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş de kitleler talepleri kabul edilene kadar durmayacaklarını belirtiyorlar.

Nüfusun yarısından fazlasının tarım ile geçindiğini söyleyen köylüler ancak bu kesimin giderek yoksullaştığını ve büyük çiftçilerin çok sayıda köylü çalıştırmasına rağmen çok düşük ücretler verdiğini aktardı. Yürüyüşe köylüler yanında; öğrenciler ve işçilerde destek verdi. Yürüyüşün bu denli kitlesel olması Bombay hükümetinin ve Hindistan’ın gündemine oturmasına neden oldu.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler