spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAğır çalışma koşulları 2 doktor ve 1 tıp öğrencisinin canını aldı

Ağır çalışma koşulları 2 doktor ve 1 tıp öğrencisinin canını aldı

Ağır çalışma koşulları ve uzun çalışma saatlerinin yarattığı fiziksel ve psikolojik baskılar can almaya devam ediyor. Adana, Batman ve İstanbul’da aynı gün içinde 2 doktor ve bir tıp fakültesi öğrencisi hayatına son verdi.

36 saat süren mesailer

Geçtiğimiz gün Adana’da, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde pediatri asistanı olan Dr. Ece Ceyda Güdemek, oturduğu binanın 6’ncı katından atlayarak olay yerinde intihar etti. Ardından bıraktığı intihar mektubunda ailevi sorunları ve çalışma koşullarıyla ilgili şikayetleri olduğu ileri sürülen Ece Ceyda Güdemek’in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Hastanede nöbetlerin 24 saat olduğu, gece mesaisine gelen Güdemek’in sabah nöbete başlayınca 36 saat çalıştığı, 12 saatlik aranın ardından 36 saat daha mesai yaptığı belirtildi.

Sonu gelmeyen baş ağrıları

Batman’da önceki gün evinde ölü bulunan Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde görevli 39 yaşındaki kalp ve damar cerrahı Engin Karakuş’un telefonunun üzerinde “Bıktım baş ağrılarından” yazan bir not bulunduğu söylendi. Evli ve bir çocuk babası olan Engin Karakuş’un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

“Sınavım var, uykusuzum”

İstanbul’da Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan Yağmur Çavuşoğlu intihar etti. Genç kadının sosyal medya hesabından, “Sınavım var, uykusuzum ve hazır değilim ama güne o kadar güzel başladım ki” şeklinde paylaşımda bulunduğu belirtildi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), “Bu acılar artık yaşanmasın” diyerek, hekimlerin çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen açıklamalarda bulundu.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler