spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelÖz İplik-İş'e göre, grevler iptal olsa da OHAL şart!

Öz İplik-İş’e göre, grevler iptal olsa da OHAL şart!

İşçileri defalarca patronla masaya oturduğunda yalnız bırakan, “Temsilci seçilmez atanır” gibi söylemleriyle işveren yandaşlığını gözler önüne seren Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, şimdi de OHAL’in uzatlıması yönünde açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde uluslararası alanda etkin çeşitli sendikalar ve hükümetler OHAL sebebiyle son ILO toplantısını boykot etmişlerdi. DİSK, KESK gibi sendikaların da katıldığı toplantıya, her fırsatta hükümet yanlılığıyla ön plana çıkan Murat İnanç, bu kez de OHAL’in uzatılmasının tartışıldığı bu günlerde Yeni Akit’teki bir yazıda açıklamalarda bulundu.

“OHAL’e STK desteği” başlığı altında:

“Türkiye’de OHAL, ülkemizi ve demokrasiyi koruma amaçlı ilan edildi ve uzatıldı. 15 Temmuz’da karşılaştığımız FETÖ terör örgütünün gerçek yüzü bir yana bugünkü içinde bulunduğumuz süreç aslında dünden daha ağır.

Türkiye, tam bir savaşın içinde. Dış devletler piyonlarıyla ülkemize saldırıyor. Bu durumda OHAL’in uzatılması ve desteklenmesi gerekir. Fransa dahi ülkesinde OHAL ilanını birçok defa uzatmışken, ülkemiz içinde bulunduğu durumda kesinlikle kendini yeniden koruma kalkanına almalıdır.

Öz İplik-İş Sendikası olarak grevlerin iptal edilmesi dışında çalışma hayatında ve örgütlenme çalışmalarımızda da OHAL’den dolayı herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmadık. Yaşamın olağan akışına olumuz bir etkisi olmamasından dolayı OHAL’in uzatılmasında bir sakınca değil, yarar görüyoruz. Terörün kökü kazınsın istiyoruz.” dedi.

Sözde terör ve demokrasi vurgusu yapılarak emekçinin baskı altına alındığı ve her türlü hakkının elinden alınarak türlü dayatmalara maruz kaldığı ve hak arama yollarının tıkandığı OHAL süreci, işçiye olumlanmaya çalışılmıştır.

Oysa Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, daha önce birçok kez işçilerini, yetki belgesi aldıktan sonra patron masasında kendi özelinde anlaşarak yarı yolda bırakmıştır. Yine geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiaya göre 85 bin TL maaş aldığı söylenen sendika başkanı İnanç, yolsuzluk iddialarına karışmıştır. AKP ile olan yakın ilişkisi ile sürekli tartışma konusu olmaktadır.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler