spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelKESK, TİS öncesi ‘KHK’ vetosuna itirazda bulunacak

KESK, TİS öncesi ‘KHK’ vetosuna itirazda bulunacak

Devlet Personel Başkanlığı’nın (DPB), toplusözleşme görüşmelerine KESK adına katılacak heyetin ihraç oldukları gerekçesiyle değiştirilmesini istemesinin ardından KESK yönetimi itirazda bulunacak.

Devlet Personel Başkanlığı’nın 1 Ağustos günü başlayacak toplu sözleşme görüşmelerine KESK adına katılacak heyetin değiştirilmesini istemesinin ardından KESK yönetimi 31 Temmuz’da itiraz dilekçesini DPB’ye iletecek ve gelen cevaba göre tavır belirleyecek.

DPB’nin KESK’e ilettiği belgede TİS dönemi gibi bilgilerde dahi fahiş hataların yapıldığı, belgenin çalakalem bir biçimde yazıldığı aslında DBP’nin KESK’i engellemeye dönük bir çaba içinde olduğu dile getirilirken, masaya oturacak heyetin iktidar tarafından değil bizzat KESK üyeleri tarafından belirlenebileceği vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), 1 Ağustos günü başlayacak toplusözleşme görüşmelerine KESK adına katılacak heyetin değiştirilmesini istedi. DPB bu talebine heyette yer alan asıl ve yedek üyelerin KHK ile ihraç edilmelerini gerekçe gösterdi. Gerekçede, KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik ile KESK Hukuk ve TİS Sekreteri Yusuf Şenol’un yanı sıra, KESK uzmanları Özgür Yılmaz ve İsmet Aslan’ın KHK ile ihraç edildiği ifade edildi. Oysa KESK Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Yusuf Şenol KHK ile ihraç edilmedi. Yine KHK ile ihraç edildikleri iddia edilen Özgür Yılmaz ve İsmet Aslan ise kamu çalışanı dahi değiller. İhraç edilenler ise eş genel başkanlar Gezen ve Bozgeyik. Ayrıca DBP’nin ilettiği belgede birçok bilginin yanlış olduğu ortaya çıktı.

 

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler