spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberGenel-İş sendikası üyesi işçiler greve çıkıyor!

Genel-İş sendikası üyesi işçiler greve çıkıyor!

İzmir Karabağlar Belediyesi işçileri tıkanan toplu sözleşme süreci nedeniyle yarın greve çıkacak.

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin düşük ücret teklifi nedeniyle tıkanan TİS görüşmelerinin ardından yarın Genel-İş üyesi 915 belediye işçisi greve çıkacak. Grevle birlikte ilçedeki hemen hemen bütün belediye hizmetlerinin durması beklenirken; sendika, olası bir grev ertelemesi durumunda fiili olarak greve devam edecek.

Evrensel Metehan Ud’un haberine göre; DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu İzmir’in Karabağlar Belediyesi’nde yarın grev başlıyor. Karabağlar Belediyesi’ne ait KARBEL Şirketi’nin yöneticileri ile sendika arasında 5 ay önce başlayan ve 15 defa gerçekleşen görüşmelerde işçiyi yakından ilgilendiren ücret zammı konusunda taraflar anlaşmaya varamadı.

Belediye son olarak yüzde 7’lik zam önerisinde bulunurken, sendika bu oranın yüzde 15’e çekilmesini istiyor. Toplamda 76 maddelik TİS taslağında taraflar ayrıca yaptıkları görüşmede, ikramiyelerin 69 günden 112 güne çıkarılması, banka promosyonlarının ödenmesi, sosyal hakların iyileştirilmesi ve kiralık işçi çalıştırılmaması gibi konularda anlaşma sağladı.

Son olarak 10 Ocak tarihinde grev kararını asan sendika 31 Ocak itibari ile grevi başlatıyor. Belediyenin temizlik, fen, park bahçeler ve idari birimlerinde çalışan yaklaşık 915 işçi yarından itibaren anlaşma sağlanana kadar üretim yapmayacak. Grev, belediyenin başta temizlik olmak üzere en temel hizmetlerinin aksamasına sebep olacak. Sendikanın, grev hazırlıkları ise bitmiş durumda. Son olarak hafta sonu yapılan grev komitesi toplantısında, grev gözcülerinin nöbet çizelgesi hazırlandı. İşçiler, grevi hazırlıklı ve kararlı bir şekilde bekliyor.

Karabağlar halkına destek çağrısı

Grevle ilgili konuştuğumuz Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, başta Karabağlar halkı olmak üzere İzmir halkına destek çağrısında bulunarak “Kamuoyunda kasıtlı olarak belediye çalışanları hakkında yanlış bir algı yaratılıyor. Belediye personelinin çalışmadan çok maaş aldığı düşünülüyor. Derdimiz halkı mağdur etmek değil, ama grev silahı olmadan kazanım elde etmemiz mümkün değil. Yaşanan ekonomik krizden dolayı maaşlarımız erimiş durumda. Aldığımız ücretler neredeyse tamamen gelir vergisine gidiyor. Yaşadıkları maddi zorluklardan dolayı belediye çalışanları kendilerini 3-5 yıllığına bankalara ipotek etmiş durumda. Bu kente hizmet veren insanların emeklerinin karşılığını istiyoruz” dedi.

‘Grev ertelemeyi kabul etmeyeceğiz’

OHAL Kararnamesi ile genişletilen grev ertelemelerine de değinen Kara şunları söyledi: “Olası bir erteleme durumu mümkün. Fiili duruma dönüştüreceğiz. Ertelemenin bir yasaklama olduğunu düşünüyoruz. OHAL sürecini fırsat bilerek bunu yapmak isteyebilirler ama kabul etmeyeceğiz. Grevimizi taleplerimiz kabul edilene kadar sürdüreceğiz. Komite bu konuda kararlı.”

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler