spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAmasra maden katliamı sorumluları savcılık fezlekesine dahil edilmedi

Amasra maden katliamı sorumluları savcılık fezlekesine dahil edilmedi

14 Ekim 2022 tarihinde Bartın’ın Amasra ilçesinde 42 madencinin hayatını kaybettiği, 4 madencinin hala yoğun bakımda olduğu Amasra maden katliamı ile ilgili Amasra Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı 13 Ocak 2023 tarihli fezlekeye sorumlular dahil edilmedi!

Hazırlanan fezlekede, tutuklu bulunan Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural için ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 42 kez ayrı ayrı olmak üzere 1050’şer yıl, ‘olası kastla yaralama’ suçunu işledikleri gerekçesiyle 10 kez ayrı ayrı olmak üzere 30’ar yıla, toplamda 1080’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları gerektiği belirtildi. ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan ise 4’ü tutuklu diğer 19 şüpheli hakkında ise 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. Ayrıca, 19 şüphelinin ‘Taksirle yaralama’ suçundan 3 yıla kadar cezalandırılması da istendi.

Bilirkişi raporunda sorumlulukları tespit edilmesine rağmen TTK Genel Müdürü, TTK Genel Müdür Yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) denetçileri dahil edilmedi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) konuyla ilgili gözlem raporu yayınladı.

Raporda: “Bilirkişi Raporunda sorumlulukları tespit edilen TTK Genel Müdürü, TTK Genel Müdür Yardımcısı ile ÇSGB ve MAPEG denetçilerinin de Bartın cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanacak iddianameye şüpheli sıfatı ile dahil edilmesi bir zorunluluktur. 

42 işçinin ölümünde ve onlarca işçinin yaralanmasında kusuru tespit edilen tüm şüpheliler yargı önünde hesap verene dek mücadeleye devam edeceğiz!” denildi.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler