spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelÇiftay Madencilik işçileri: Başta promosyon hakkımız olmak üzere tüm alacaklarımızın peşini bırakmayacağız

Çiftay Madencilik işçileri: Başta promosyon hakkımız olmak üzere tüm alacaklarımızın peşini bırakmayacağız

Kamuoyuna

Erzincan İliç ilçesindeki Anagold Altın Madeni şirketinin alt işvereni olan ÇiftAy Madencilikte çalışan 900 işçiyiz.

Aylardan bu yana sabırla banka promosyon hakkımızın ödenmesi için işveren yetkililerimizle görüşmeler yaptık. Ancak bugüne kadar net bir gelişme kaydedilmedi. Ne kadar, ne miktar promosyon alacağız ve ne zaman ödenecek hala belli değil. Başka kurum ve işletmelerle kıyaslandığında bize teklif edilen bedellerin çok düşük olduğuna ilişkin itirazlarımız sonucunda birkaç haftadan bu yana en son üç yıllığına toplam 6.250 lira rakamları telaffuz edildi.

Bu rakamın çok yetersiz olduğu ve kabul etmemekte kararlı oluşumuz üzerine bugünden başlayarak bazı arkadaşlarımız işten atılmaya kalkışıldı.

Öncelikle hakkımızı her aradığımızda işten atılma tehdidini kabul etmeyeceğimizi, bu haksız ve orantısız dayatmalar karşısında işyerindeki tüm arkadaşlarımızla birlikte tüm yasal karşı koyma hakkımızı kullanacağımız konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini isteriz.
Ayrıca hak ve nefaset ölçülerinde başta promosyon hakkımız olmak üzere tüm alacaklarımızın peşini bırakmamakta tüm işçiler, Iliç halkı ve tüm emek dostlarıyla mücadele etmekte kararlıyız.

İşverenimiz ÇİFTAY İLİÇ Şantiyesi Müdürlüğü yönetimi ve üst işverenimiz ANAGOLD’a sorunları daha da büyütmeden hakkaniyet ölçüleri içerisinde görüşerek çözümlemeye davet ediyoruz.

27.11.2022
Erzincan/Iliç ÇiftAy Şantiye İşçileri

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler