spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelBayrampaşa hal işçileri ayağa kalktı ve kazandı!

Bayrampaşa hal işçileri ayağa kalktı ve kazandı!

Yaklaşık 6 bin hal işçisi dün sabah itibariyle Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde greve çıkmıştı. Sigorta primlerinin yatırılması, parça başı hammaliye ücretinin 1 buçuk liradan 2 buçuk liraya yükseltilmesi, halin giriş çıkış saatlerinin düzenlenmesi talepleriyle daha önce yönetimle görüşen işçilere hiçbir dönüş yapılmayınca, işçiler işi durdurdu ve yönetimin kendilerini muhatap almasını istedi. Dün gece saatlerinde silahlı saldırı tehdidi ve polis baskısı altında grev iradesini sürdüren hal işçilerini yönetim muhatap almak zorunda kaldı.

https://twitter.com/Umut_Sendikasi/status/1554764936647163904?s=20&t=sabN4Sr18D3s_cfvWoCBQA

Bayrampaşa hal işçileri süreci şöyle aktarıyor: ”Çok toplantılar yaptık bizi ciddiye almadılar. Eylemle birlikte geri adım atmak zorunda kaldılar ve dün saat 22.00’de altı kişi işçi heyeti ve hal müdürü, HALDER başkanın da bulunduğu on kişi yönetimi temsil edenler masaya oturdu.”

SÜRECİ TAKİP ETMEK ÜZERE UZLAŞMA SAĞLANDI

”İlk talebimiz 2 buçuk lira parça başı hammaliye ücretiydi. Masada bugün itibariyle geçerli olmak üzere 2 TL üzerinden anlaştık ve yılbaşından sonra da 2 buçuk liranın sözünü aldık. Sigorta primlerinin yatırılması için hal müdürü işverenlerle görüşme sağlayacağını ifade etti ve halin açılış kapanış saati konusundaki 00.00-10.00 talebimizin 1 Ekim itibariyle gerçekleşeceği konusunda anlaştık. Her talebimiz konusunda sözler aldık ve bu talepleri mutlaka karşılayacaklarını düşünüyoruz. Bir daha grevi göze alamazlar, gücümüzü gördüler.”

35 SENEDİR BAYRAMPAŞA HALİNDE HİÇ GREV OLMAMIŞTI

”35 senedir Bayrampaşa halinde grev hiç yapılmadı, işçi bu yüzden insan yerine koyulmuyordu. Grev sayesinde hal müdürü, dernek, esnaf her şeyi gördü. İşçiler muhatap alınacak, alınmak zorunda bunu gördüler. Daha önce işçilerde bu güven yoktu ama artık var. Eğer muhatap alınmazsak, hakkımızı vermezlerse eylem yaparız ve hakkımızı alırız. Bunca zamandır yönetimden olumlu cevap alamıyorduk ama bir günlük kararlı duruşla acil toplantı kararı alındı. Demek ki isteyince hakkımızı alabiliyoruz. Uzlaşmayı sağladık takibini de yapacağız.”

Bayrampaşa hal işçileri ayağa kalktılar ve haklarını aldılar. İşçiler iş yerlerini, sendikalarını ve ülkeyi yönetebilir! Cesaretle ayağa kalkanlar; kendisine tevazu, sabır ve yasa telkin edenleri, hakkına çökenleri ve onların temsilcilerini bir kenara atacak ve mutlaka kazanacaklar.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler