spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelSerel Seramik Fabrikası'nda sarı sendika baskısı!

Serel Seramik Fabrikası’nda sarı sendika baskısı!

Manisa OSB’de bulunan Serel Seramik fabrikasında 8 işçi fabrikanın sarı sendikaya mahkum olması için işten atıldı. Daha önce Çimse-İş Sendikası’na üye olan işçiler, Çimse-İş’ten ayrılıp Kristal-İş Sendikası’nda örgütlendi. Ancak işçilerin Anayasal ve meşru sendika değiştirme hakkını kullanmaları sendikal haklarını kullanmaları hem Çimse-İş yöneticilerini hem de Serel Seramik patronunu rahatsız etti. Serel Seramik patronu rızalarını almadan ücretli ve ücretsiz izne gönderdiği işçileri işten çıkarmaya başladı ve şu ana kadar aralarında sendikal örgütlenmeye dahil olmayan işçilerin de bulunduğu 8 işçi işten çıkarıldı. Çimse-İş Sendikası ise işten çıkarılan işçilerin yerine üretimin devamı için diğer fabrikalardan işçiler getirerek işçileri karşı karşıya getirmeye çalıştı. Hem sarı sendika hem de patronla mücadele eden işçiler patronun kirli oyunlarına alet olmuyor ve fabrika içinde birliklerini korumaya devam ediyorlar.

İşten çıkarılmalar üzerine daha önce 25 Temmuz’da basın açıklaması yapan işçiler, bu sabah vardiya öncesi 800 işçinin katılımıyla bir yürüyüş daha düzenledi. Kristal-İş’e geçişleri durdurmak için içeriye sokulmak istenen yeni işçi grubuna, yürüyüş esnasında halihazırda çalışan işçiler müdahale ettiler. Manisa Büyükşehir Başkanı ve milletvekililerine ”Bu işçilerin rızkını ben veriyorum, fabrikayı kapatırım, işçilerin aklını başına almasını sağlayın.” diyerek  başvuran patron işçilerin en temel, üye olacakları sendikayı özgürce seçme hakkına dahi saldırıyor.

İşçiler ne sarı sendikaların ne de patronların kölesi. Serel Seramik işçileri kendi sendikalarını seçme, güvenceli ve sendikalı çalışma özgürlüğüne sahip. İşçiler örgütlenme, sendikalı ve güvenceli çalışma özgürlüklerini mücadeleyle kazanacaklar!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler