spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelTÜİK enflasyon rakamını açıkladı: Yoksullardan alıp zenginlere vermeye devam ediyorlar

TÜİK enflasyon rakamını açıkladı: Yoksullardan alıp zenginlere vermeye devam ediyorlar

TÜİK Mayıs ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 2,98, yıllık bazda 73,5 olarak açıkladı. ENAG ise Mayıs ayı yıllık enflasyonu yüzde 160,76 olarak açıkladı.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre ulaştırma maliyeti yüzde 107,62 ile en çok artan kalem olurken gıda fiyatlarındaki artış yüzde 91,63 olarak verildi. TÜİK, bu aydan itibaren de madde fiyatlarını açıklamayacağını duyurdu. Mayıs ayında sadece elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla bile (enflasyon sepetindeki payını hesaba katarak) yüzde 1,5 artması beklenen Mayıs ayı enflasyon rakamı halkın aklıyla dalga geçer gibi yüzde 2,98 olarak açıklandı.

Açıklanan üretici fiyatlarındaki artışın 1995 yılından bu yana rekor kırarak yüzde 132,16 olarak kaydedilmesi ise tüketici fiyatındaki artışla arasındaki farka göre ürünlere yeni zamların yolda olduğunu göstermektedir.

Daha birkaç gün önce açıklanan büyüme verilerine göre Türkiye ekonomisinin 2022 yılı ilk çeyrekte önceki yıla göre 7.3 büyüdüğü kaydedildi. Peki büyüyen kim? Emekçiler hergün daha fazla yoksullaşırken bir avuç sermaye sahibi servetine servet katıyor.

Enflasyon rakamını düşük gösterme gayretinin bir diğer ayağı Temmuz ayında 14 milyon emekliye, 3 milyon memura ve milyonlarca işçiye verilecek enflasyon farkını düşürme çabasıdır.

TÜİK, yönetenlerin yoksuldan alıp zengine verdikleri gerçeğini gizleme kurumuna dönüşmüş durumdadır.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler