spot_img
spot_img
Ana SayfaGrevSmart Solar işçisi pes etmedi şalteri indirdi

Smart Solar işçisi pes etmedi şalteri indirdi

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 no’lu şubede örgütlü Smart Solar işçileri, patronun yetkiye itiraz etmesiyle aylardır oyalanıyor. Bu süreçte fabrika içinde yürüyüş, sloganlar ve basın açıklamaları yaparak protestolarda bulunan işçiler bu akşam iki vardiya birlikte fabrikada üretimi durdurdu, fabrikayı işgal etti.

Smart Solar işçileri pandemi sürecinde sağlıkları hiçe sayılarak çalıştırılırken hayat pahalılığıyla yaşam koşulları da günbegün zorlaştı. Bununla beraber toplamda beş yüz işçinin çalıştığı fabrikada kötü çalışma koşulları ve ağır işyüküne karşı yaklaşık dört yüz işçi Birleşik Metal-İş’te örgütlendi. Kısa sürede çoğunluğu sağlayan sendika Çalışma Bakanlığı’na başvurdu. Yetki tespiti sürecinde Smart Solar patronu Halil Demirdağ yetkiye itiraz ederek işçileri aylarca oyaladı.

Smart Solar işçileri bu oyalamalara boyun eğmeyerek çeşitli basın açıklamaları, fabrika içinde yürüyüşler, sloganlarla patronu protesto ettiler. Bu akşam ise durmadılar ve yaklaşık 300 Smart Solar işçisi “artık yeter” diyerek vardiya çıkışında üretimi durdurdu ve işyerini işgal etti. Şu anda iki vardiya birlikte fabrikayı terk etmezken aralarında temsilcilerin de olduğu yaklaşık 200 işçi arkadaşlarına destek olmak için fabrika dışında sloganlar eşliğinde bekliyorlar.

Daha birkaç ay öncesinde borsaya girip halka arzla 530 milyon lira cebine indiren GENSED Başkanı ve Smart Solar patronu Halil Demirdağ, bir de 2022’de Dolar bazında yüzde 100 büyümeyi öngördüklerini açıkladı. Milyonluk arabalarıyla, evleriyle lüks içinde yaşayan patronun sunduğu sefaleti kabul etmeyen Smart Solar işçisi susmadı ve ayağa kalktı.

Tüm oyalamalara, sendika ve işçi düşmanı patrona karşı dik duran Smart Solar işçilerini selamlıyoruz.

Mücadelenizin yanındayız.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler