spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelAlpin Çorap'ta işçilere mobbing, tehdit ve taciz

Alpin Çorap’ta işçilere mobbing, tehdit ve taciz

Alpin Çorap işçileri Şubat ayında sefalet zammına karşı üretimi durdurmuş ve 2022 yılının tesktil direnişlerine öncülük eden bir direniş sergileyerek %70 zammı patrona zorla kabul ettirmişti. Direnişin üzerinden 3 ay geçti, patron bir anda fabrika yönetimini değiştirdi ve işçilere bedel ödetircesine yeni yönetim tarafından işçilere yönelik baskılarla beraber fabrika içerisinde mobbing, taciz ve tehditler başladı.

Patronlar hala direnişin etkisinde yeni oyunlara başvuruyor

Decathlon, Lacoste, Android, Adidas, Marks & Spencer gibi büyük markalara üretim yapan Alpin Çorap’ta işveren fabrikada baskıları artırdı. Yeni yönetim göreve başlar başlamaz işçileri tek tek yanına çağırıp önce tatlı dille nabızlarını yokladı, ağızlarından laf almaya çalıştı. Direnişte öncü rol oynayanların isimlerini aldı. Fabrikada işçilerin birliğinin ne sonuçlar getirdiğini gören yönetim, şimdi örgütlenmenin önünü kesmek için işçilerin biraraya gelmesini engellenmeye çalışıyor. Özellikle ustabaşları yoluyla işçilere baskı uygulanıp fabrikada baskı artıyor. Direniş zamanlarında işçilere destek olan, onların yanında duran ustabaşları şimdi işçileri ağızlarından laf alıp yönetime taşıyarak muhbirlik yapmakta.

Sendika düşmanı Alpin Çorap

Şimdiye dek en az 25 işçi işten çıkarıldı ve önceden haber dahi verilmeden işten çıkarılan işçilerin sayısı artmaya devam ediyor. Hepsi sendikalı olan bu işçilere ek olarak yönetimin elinde yine hepsi sendikalı işçilerden olan 80 kişilik bir çıkış listesi bulunduğu söyleniyor işçiler arasında. Küçülmeye gidiyoruz bahanesiyle işten atılan işçilerin yerine ise patron teker teker yeni eleman işe alıyor, kendi kadrosunu kurarcasına.

Erkek müdürler kadınların tuvaletlerini basıyor

Çoğunluğun kadın yaklaşık 2000 çalışanın olduğu Alpin Çorap’ta müdürlerin, ustabaşlarının keyfi baskılarına ek bir de disiplin adı altında kadın işçiler tacize uğruyor. İşçilerin bir araya gelmesi yasaklanırken, “boş vakit” harcamamaları için her an her yere baskın yapılıyor. Kendisi de önceden işçi olan, yeni yönetimin atadığı müdür kadınların soyunma odalarına kadar giriyor. Denetim bahanesiyle kadınların tuvaletlerine kadar, tüm özel alanları erkek müdür tarafından basılıyor. İçeride kimsenin olup olmadığı sorgulanmadan.

İşçilerin birliği haddinizi bildirecek!

Alpin Çorap işçisi, patron eliyle fabrikada elini kolunu sallayarak mobbing yapanları da, taciz edenleri de tanıyor. Sendika düşmanı patron küçük oyunlarıyla işçilerin birliğini bozmak istese de işçilerin direniş hafızası tüm berraklığıyla tazedir. İşçiler birliğinden gelen güçlerinin farkındadır, öğrettiler, yine öğreticekler!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler