spot_img
spot_img
Ana SayfaHaberAliağa'da Koç Holding'in işçi kıyımına eylemli cevap

Aliağa’da Koç Holding’in işçi kıyımına eylemli cevap

Koç Holding’in TÜPRAŞ’a bağlı İzmit, Batman, Kırıkkale ve Aliağa rafinerisinde, işçiler hakkında uyumsuzluk, sık rapor kullanma gibi gerekçelerle toplam 87 işçinin işten çıkarılacağı duyuruldu. İşten çıkarılacaklar listesini Petrol-İş genel merkeze iletmesinin ardından TÜPRAŞ işçisi birçok açıklama ve eylem ile bu duruma cevap verdi.

Sendika genel merkezi ile Koç Holding arasında yapılan toplantılardan bir sonuç çıkamaması üzerine TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisinde dün sabah vardiyası ile birlikte işçiler kendilerini iş yerine kapatma kararı aldılar.

Aliağa rafinerisinde çalışan işçilerden aldığımız bilgilere göre 11 kişinin kesin olarak işten çıkartılacağı, 16 kişinin ise TÜPRAŞ yönetimi tarafından halen değerlendirildiği, 6 kişinin de (eğer “uygunsuz davranışlara” devam ederlerse işten atılmak üzere) Ocak ayına kadar izlenmesine karar verildiği gelen duyumlar adasında.

İşçilerin bugün de vardiya sonrası evlerine geri dönmeyeceği, iş yeri önüne çadırlar kurulacağı; PETKİM, Star, Ravago, Solufert gibi diğer rafineri işçilerinin de Pazartesi itibariyle TÜPRAŞ işçilerine destek vermek için servislerini TÜPRAŞ’ın önüne getirerek dayanışma göstereceği ve işçi kıyımı planını birlikte bozmayı hedeflediklari aktarıldı.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler