spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelMigros direnişçileri depo patronunu bir kez daha dize getirdi!

Migros direnişçileri depo patronunu bir kez daha dize getirdi!

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi olduğu için işten çıkartılan ve 13 Şubat 2017’de Şekerpınar’da direnişe başlayan işçilerin 12’si daha sendikal tazminat davasını kazandı.

Bağımsız sendika DGD-SEN’in Migros depolarında mücadelesinden bir kazanım haberi daha geldi. Migros taşeronu Usgrup ilk olarak 13 Ocak 2017’de (3), sonrasında 19 Ocak’ta (4) ve son olarak 27 Ocak’ta (6) 12’si sendika üyesi toplamda 13 işçiyi küçülme bahanesiyle işten attı. 13 Şubat 2017’de Gebze’deki Migros depo önünde direnişe başlamış, direnişin 3. gününde sendika üyesi çalışan işçiler çay molası arasında direnişçilere yürüyerek destek vermek istedi.

Direnişle dayanışma göstermek isteyen işçilerden savunma isteyen fabrika yönetimini, işçiler, “Suç işlemedik, siz suç icat ediyorsunuz. Çay molasında normalde dolaştığımız bir alan içerisinde selamlarımızı ve onların yanlarında olduğumuzu iletecektik, o yüzden biz böyle bir savunma tutanağını istemiyoruz” sözleriyle reddetti. Tepkiyle karşılaşan iş yeri yönetimi bunun üzerine direnişe destek için yürüyen 13 işçinin daha iş sözleşmesini feshetti. Direnenlerin safına geçen 26 işçi ile 14 gün depo ve Migros mağazaları önünde eylemler gerçekleştirerek Migros’un sendika düşmanlığını kamuoyuna taşıdı.

Direnişe başlayan öncü işçiler 26 Nisan 2018 tarihinde sendikal tazminatlarını kazanarak direnen işçilerin mutlaka kazanacaklarını işçilere gösterdi.

https://umutsen.org/index.php/migros-direniscileri-sendikal-tazminat-davalarini-kazandi/

Son olarak onurlu bir duruş göstererek direnen işçi kardeşlerine çay molasında destek olan ve işten atılarak direniş saflarına katılan 12 işçi daha sendikal tazminatlarını kazandı!

Direnen kazanır, hak verilmez alınır!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler