spot_img
spot_img
Ana SayfaDosya2020 Almanağı

2020 Almanağı

İşte Umutsen merceğinden 2020…

  1. 29 ARALIK 2019

Çin’in Wuhan şehrindeki deniz ürünleri ve canlı hayvan satan bir markette çalışan 4 kişide ve aynı günlerde bu marketi ziyaret eden çok sayıda kişide akciğer infeksiyonu (pnömoni) bulgularının tespit edildiğinin açıklanmasıyla gündeme geldi. Hastalardan alınan örneklerin incelenmesi sonucunda hastalığa neden olan virusun SARS (2002) ve MERS (2012) gibi Coronavirus ailesinden olduğu anlaşıldı ve virusa Yeni Coronavirus 2019 adı verildi.

  1. 9 OCAK 2020

2017 yılında Migros Çayırova Depo Usgrup’da 26 işçi sendikal örgütlenme yaptığı için işten atılmıştı. DGD-Sen 12 işçinin daha sendikal tazminatını kazandığını duyurdu.

  1. 19 OCAK 2020

Bursa ve Gebze’de düşük zam, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatmasına karşı miting düzenleyen metal işçileri alanları doldurdu. Mitinglerde işçiler, “Patronların kölesi olmayacağız” diye haykırdı.

  1. 20 OCAK 2020 Hayvana, İnsana, Yeryüzüne Özgürlük

Adalarda Ruam hastalığı tespit edilen 81 atın öldürüldüğü haberine karşı hayvan hakları savunucuları İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Eylem sonucunda Ekrem İmamoğlu faytonların kaldırılması talebini karşılayacaklarını ve %90 oranında faytonların kaldırılarak yerine elektrikli faytonlar getirileceğini duyurdu.

Varolan atların ise daha sonra satıldığı öğrenildi.

  1. 23 OCAK 2020

Macron ve yönetimine karşı elektrik işçileri Paris’in elektriğini kesti.

Arşivine el koyulan Oktay İnce için Eylül Deniz Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaparken gözaltına alındı.

  1. 24 OCAK 2020 Cuma günü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem oldu.

10 TL bağış yapın diyen Kızılay Başkanı, her şeyi devletten beklemeyin diyen Bakan, kamuoyunun algısı iyi diyen Vali, enkazdan çıkarılan yaralının sedyesiyle kameralara poz veren bir başka Bakan, yaralı sedyesini ayağa getirten Cumhurbaşkanı… Çürümüş ve kokuşmuş sermaye devleti emekçilerin, yoksulların canından kanından besleniyor.

  1. 3 ŞUBAT 2020 Umut-Sen sözcüsü Betül Celep’e sarı sendika Türk Metal dava açtı.

Yakup Yıldız isimli bürokrat sendikacıya dersini veren işçiye “ellerin dert görmesin” paylaşımımız, Kocaeli yerel basından birçok gazeteye haber yaptırılarak olay şişirilmek ve “aşırı sol, marjinal grup” gibi söylemlerle faaliyetimiz Umut-Sen karalanmak istenmiştir.

  1. 5 ŞUBAT 2020

ÇHD tutuklu Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD’li 7 avukat ölüm orucundaki müvekkilleri Mustafa Koçak, İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in talepleri kabul edilsin diyerek açlık grevine başladıklarını duyurd

  1. 14-15-16 ŞUBAT 2020 DİSK 16 Genel Kurulu yapıldı

DİSK Genel Başkanlığına Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreterliğine Adnan Serdaroğlu, Yönetim Kurulu üyeliklerine Remzi Çalışkan, Alaaddin Sarı, Mustafa Aguş, Kazım Doğan ve Seyit Aslan seçildi.

  1. 4 MART 2020

Çorlu Tren katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri ve avukatları Ankara 50. Asliye ceza önünde basın açıklaması yaptı

  1. 8 MART 2020 Dünya Kadınlar Günü “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”

İstanbul Valiliği, 8 Mart öncesi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesini yasakladı. Ancak kadınlar Kadıköy ve Taksim’de bir araya geldi. Taksim’de kadınlar Feminist Gece Yürüyüşü için yasağa rağman Taksim civarındaki alanlarda toplandı. Taksim’e çıkmak isteyen kadınlara polis gaz ve plastik mermiyle saldırırken 34 kişiyi gözaltına alındı.

  1. 10 MART 2020

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görüldü.

13. 11 MART 2020

2012’de Esenyurt Marmara Park AVM yapımında çalışırken çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 11 inşaat işçisi anıldı.

  1. 13 MART 2020

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in açlık grevlerine zorla müdahale tehditlerine karşı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

  1. 17 MART 2020
  • Amerika Detroit’teki otobüs şoförleri, araçlarda yeterli koruyucu önlemlerin alınmasını ve araçların tamamen temizlenmesini talep ederek, iş durdurdular.
  • New York kentindeki Amazon depolarında çalışan birçok işçinin testi pozitif çıkmasına rağmen, şirketin işyerinde gerekli önlemi almaması üzerine işçiler greve çıktı. İşçiler işyerinin kapanmasını ve dezenfekte edilmesini talep ettiler.
  1. 23 MART 2020

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi sebebiyle 18 milyon öğrencinin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden online eğitime başlayacağını duyurdu. Ancak çoğu köyde internet altyapısı olmadığı ve GSM şebekesi çok zayıf çektiği için yüz binlerce çocuk eğitimden uzak kaldı.

Yoksul ailelerin çocukları eğitim haklarından faydalanamazken bir yandan da aileler ihtiyaçlarından kısıp bilgisayar almaya çalıştı.

  1. 22 MART 2020

65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkması yasaklandı.

  1. 24 MART 2020
  • Portekizde limanlar, trenler, havaalanları ve diğer alanlarda çalışan kamu emekçileri 24 saat greve çıktı. Liman işçilerinin grevi, ücret ve emekli maaşlarını düşürmek ve vergileri artırmak için hazırladığı kriz programına yönelikti.
  • Fransa’da CGT sendikası kamu emekçilerini Nisan ayı boyunca greve çağırdı. Zorunlu olmayan tüm alanlarda faaliyetlerin durdurulması ve tam ücretli çalışanlar için özel izin çağrısı yapıldı. Sendika, haftalık çalışma saatlerindeki artışın Acil Durum Yasası tarafından tersine çevrilmesi ve 32 saate indirilmesi çağrısında bulundu.
  1. 25 MART 2020
  • İtalya’da COVID-19’dan en fazla etkilenen Lombardiya eyaletinde FIOM, FIM ve UILM sendikaları, sekiz saatlik bir grev çağrısında bulundular. Yaklaşık 20 metal işleme fabrikasında gerçekleşen grevde talepler; kişisel koruyucu maske ve uygulamalardan bir ya da iki hafta arasında işin durdurulmasına kadar değişiyordu. Metal işçileri sendikaları, işçilerin yüzde 60 ila 90’ının greve katıldığını açıkladı.
  • Kamboçya’da başkent Phnom Penh’deki tekstil şirketi Canteran Apparel’de çalışan 935 tekstil işçisi greve çıkt. Tekstil işçisi kadınlar son iki haftalık ücretlerini talep ederek fabrika önünde toplandılar.
  • Yeni Zelanda Auckland’daki Sistema plastik fabrikasında çalışan 500 işçi greve gitti. Patronların yüz maskeleri ve eldiven gibi koruyucu önlemler almamasına karşı işçiler bu güvenlik önlemleri alınana kadar işe geri dönmeyeceklerini söyleyerek işi bıraktılar.
  1. 27 MART 2020 Ne Arvato patronuna ne koronaya teslim oluruz!

İşçileri ölümle burun buruna çalıştıran Arvato patronu, koronavirüse karşı önlem alınmasını istedikleri için 30 işçiyi işten çıkardı. Arvato işçileri depo önünde direnerek pandemi döneminde ilk işçi direnişini gerçekleştirdi.

  1. 3 NİSAN 2020 Helin Bölek ölüm orucunun 288. gününde hayatını kaybetti.

Vasiyeti üzerine defnedilmeden önce Okmeydanı cemevine götürülecekken yolda polis cenazeye gelenlere saldırdı ve cenazeyi taşıyan aracın şoförü ve araçtaki aileyi gözaltına aldı.

Helin’in cenazesi polis zoru ile Feriköy Mezarlığına kaçırıldı. Mezarlığa kimsenin girişine izin verilmedi, sadece avukatlar ile Bölek ve birlikte ölüm orucuna giren İbrahim Gökçek’in ailesinin mezarlığa girmesine izin verildi, tören düzenlenmeden defnedildi.

  1. 4 NİSAN 2020 20 yaş altına idari izin yalanı!

Koronavirüs salgınına yönelik yeni tedbirler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Bu yasağa ek olarak ise 20 yaş altı kesimin sokağa çıkması yasaklandı. Resmi verilere göre 5-17 yaş arası 720 bin, kayıt dışı çalışma ve 17-20 yaş arasını da dahil edince 4 milyona yakın çocuk işçi mevcut

  1. 27 NİSAN 2020 Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi gören akciğer kanseri olan koronavirüslü bir hastanın hayatını kaybetmesi sonrasında hasta yakınları Dr. Esra Ersöz Genç’e saldırdı. Kadın doktoru oksijen tüpüyle kovaladı. Hekim ve sağlık çalışanlarının bile kontrollü ve özel koruyucu ekipmanla girdiği bölgeye topluca girip, camlara ve tıbbi cihazlar zarar verildi.
  1. 1 MAYIS 2020 1 MAYIS MÜCADELE GÜNÜNDE ALANLARDAYIZ

Pandemi bahanesiyle İçişleri Bakanlığı 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DİSK binasından Taksim’e çelenk bırakmak üzere yürüyüş yapmak isteyen DİSK yöneticileri bina önünde gözaltına alındı.

Umut-Sen ve İnşaat-İş üyeleri Kadıköy’de 1 Mayıs açıklaması yaparken gözaltına alındı.

  1. 5 MAYIS 2020

İbrahim Gökçek, birçok sanatçı ve siyasetçinin devreye girmesi ve sürecin takipçisi olacaklarını duyurması üzerine ölüm orucunun 323. gününde kendi iradesiyle eylemini sonlandırdığını duyurdu.

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in ölüm orucuna başlama sebepleri yaşadıkları baskılar, Grup Yorum’a uygulanan konser yasakları, kültür merkezine yapılan baskınların son bulması

  1. 7 MAYIS 2020

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek adil yargılanma ve baskıların son bulması talepleriyle başladığı ölüm orucu eylemini sonlandırmasından 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

  1. 20 HAZİRAN 2020 Savunma susmadı susmayacak

AKP’nin ‘çoklu baro’, ‘nispi temsil’ içeren yasa değişikliği hazırlıklarına karşı Baro başkanları bulundukları illerden Ankara’ya ‘Savunma Yürüşü’ başlattı.

  1. 21 HAZİRAN 2020 AtlasGlobal Çalışanlarının Parasını Çalan Kim? – A.Z.A.P

Kasım 2019’dan beri maaşlarını alamayan, içeride kalan maaşlarıyla beraber kıdem tazminatlarını almaya kararlı AtlasGlobal çalışanları eylemlerine başladı.

  1. 22 HAZİRAN 2020 1500 Bimeks İşçisi Nasıl Soyuldu?

2016 yılından bu yana özlük haklarını alamayan 1500 Bimeks işçisi eski SPK Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni Vedat Akigray ve oğulları Ahmed, Murat Akigray’lara kafa tutuyor. Direnişçiler 2 ayda 17 kez gözaltına alındı, 4 kişiye yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol şartı getirildi, sayısız kez patronlar tarafından tehdit edildi ve aşağılandı.

  1. 3 TEMMUZ 2020 Havai fişek fabrikasında büyük patlamaSakarya Hendek’teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda art arda büyük patlamaların meydana gelmesiyle 7 işçi hayatını kaybetti, 125 işçi ise yaralandı. Hafızamızda Davutpaşa, Soma ve daha birçok katliam yer etmişken bir benzeri yaşanan Coşkunlar’da da işçiler 3 kuruşa canını verirken patronlar yine cezasız mı kalacak?
  2. 16 TEMMUZ 2020 BAĞIMSIZ SENDİKA PTT-SEN İLK TOPLU SÖZLEŞMESİNİ KAZANDI!

Nisan 2019’da PTT A.Ş bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kurduğu bağımsız sendika PTT-SEN ilk toplu sözleşmesini Marmara Bölgesinde bulunan taşeron firma Berteks’te kazandı. PTT-Sen kurulmasından kısa bir süre sonra ülke barajını aşıp ilerleyen süreçte Berteks firmasında ve diğer bir taşeron şirket olan Erhanlar’da çoğunluğu sağlamıştı.

  1. 27 AĞUSTOS 2020

Ebru Timtik, “DHKP-C silahlı terör örgütüne üye” olma suçlamasıyla 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Adil yargılanma talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti.

  1. 5 AĞUSTOS 2020 İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!

Kadınlar, iktidarın 6284 sayılı kanunu hedef almasına ve artan kadın şiddetine karşı “Yaşam hakkımızı savunmak için, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmayın” diyerek birçok ilde eylem yaptı.

İzmir’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürümek isteyen kadınlara polis saldırdı. Kadınlar ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. Polis müdahalesinde 17 kadının gözaltına alındı.

  1. 30 AĞUSTOS 2020 Direniyoruz Hakkımızı Istiyoruz!

Karaman’ın Ermenek ilçesinde patron Özbeylere ait Cenne maden ocağında çalışan madenciler, ödenmeyen ücretlerini ve tazminatlarını almak için direniş başlattı.

35. 19 EYLÜL 2020 

Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda yer alan “Şehirlerarası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez” ibaresinin iptal edilmesiyle ilgili itirazını haklı bulan Manisa 1. İdare Mahkemesi konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Yüksek mahkeme düzenlemeyi Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti.

  1. 15 EKİM 2020 2 ŞEHİRDEN 20 GÜN SÜRECEK ANKARA YÜRÜYÜŞÜ

Somalı ve Ermenekli maden işçileri haklarını almak için Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Manisa Soma’da, Uyar Madencilik şirketi tarafından gerekçesiz işten çıkarıldıkları için tazminat haklarını talep eden 748 işçi ile birlikte şirketten iş kazası ve ölüm tazminatlarını alamayan 35 madenci ve madenci ailesi var.

Karaman Ermenek’te ise yaklaşık 450 madenci, akraba olan Uyar ve Özbey ailelerinin işlettiği altı maden ocağında çalışırken alamadıkları tazminatlarını talep ederek direnişlerini sürdürüyor.

  1. 16 EKİM 2020 Hükümet Meclise “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” yaptı.

Buna göre, kayıt dışı bir şekilde yasaya aykırı çalışanları işveren yasa dışı çalıştırmakta olduğunu kabul ederse işsizlik sigortası fonundan destek alabilecek, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü yaş grupları bir şart aranmaksızın belli süreli çalıştırabileceklerdi.

  1. 18 EKİM 2020

18 Ekim’de başlayan halk ayaklanmalarıyla Şili işçi ve emekçileri her cuma akşamı geleneksel protesto gösterileri düzenledi. Çok sayıda şehir ve köyde emekçiler mevcut siyaseti protesto etmek için tencere ve tavalara vurarak ses çıkardılar, grev başlattılar ve salgından dolayı işyerlerinin kapanmasını talep ederek protesto gösterileri düzenlediler.

  1. 30 EKİM 2020 İzmir Seferihisar’da 6.9’luk deprem meydana geldi, tüm çevre illerde hissedildi.
  • AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’de 1’i boğulma sonucu olmak üzere toplam 117 kişi öldü ve 1.034 kişi yaralandı. İzmir’in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde çok sayıda bina yıkıldı. Seferihisar ilçesinde binalar su altında kaldı. Yunanistan’da ise 2 kişi öldü ve 19 kişi yaralandı.
  • Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yıkılan bir evin enkazı üzerine çıktı. Bakan, arama kurtarma ekipleri enkaz altından çıkarma çalışmaları sürerken Buse adlı bir vatandaşla konuşan görevlinin elinden telefonu alarak, kendisi konuşmaya başladı.
  • Bağımsız Maden İş öncülüğünde direnen Soma Uyar madencileri İzmir halkı ile dayanışma için deneyimli madencilerden oluşan talisiye ekibi ile Kırkağaç’tan yola çıktı.
  1. 21 EKİM 2020

Soma’da sendikal faaliyet yürüten Umutsen Örgütlenme Koordinatörü ve Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu hakkında, “İmbat Madencilik’in yöneticileri ve ailelerini tehdit etmekten” soruşturma açıldı.

  1. İSİG Meclisinin Kasım ayı raporuna göre, Kasım ayında en az 294, yılın ilk on bir ayında ise en az 2032 işçi hayatını kaybetti

  1. 10 KASIM 2020 Umutsen haberlerine erişim engeli!

Sarı sendika Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçol ve Çemobsan patronunun işçiden korkarak mahkemeye şikayet etmeleri üzerine yayınladığımız 2 haber hakkında erişim engelleme kararı verildi.

https://umutsen.org/index.php/umutsen-haberlerine-erisim-engeli

  1. 20 KASIM 2020 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel hastanelerde PCR testinin 350-500TL arasında yapıldığı iddiasını yalanlamıştı

Bakanlığa rağmen Koca’nın hastanesi Medipol’de de 250TL üzerinde alınan ücretlerin yurttaşlara geri ödenmediği ortaya çıktı.

  1. 25 KASIM 2020 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Kayseri, Fethiye, Denizli, Bursa, Manisa, İzmir, Eskişehir, Ankara, İstanbul ve ülkenin dört bir yanında kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve erkek egemen anlayışı protesto etmek amacıyla eylemler yaptı.

Ankara’da polis kadınlara izin vermedi. İstanbul’da ise kadınlar Kadıköy’de ve Taksim’de, fabrikalarda ve havzalarda, işyerlerinde kadına yönelik şiddete karşı buluştu. İstiklal Caddesi’nden Taksim’e yürümek isteyen Kadın Komiteleri üyeleri yüzlerce polis tarafından abluka altına alındı. Oturma eylemi polis ablukası artında sürerken kadınların etrafını çevreleyen polis, basının görüntü almasını da engellemeye çalıştı. Yaklaşık 5 saatin ardından 10 kadın gözaltına alındı.

  1. 21 ARALIK 2020
  • Bağımsız Emek-Sen (Market, Mağaza, Büro ve Özel Eğitim Emekçileri Sendikası) 10 no’lu işkolundaki işçiler tarafından kuruldu.
  • Örgütlenme Koordinatörümüz ve Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, tazminat mağduru Soma/Uyar Maden İşçileri ile beraber yürüttüğü mücadele nedeniyle sarı sendika ve patronların işbirliği içindeki şikayeti ile ‘’Suç İşlemeye Tahrik’’ suçlaması ile yargılanıyor.
  1. 23 ARALIK 2020

Cumartesi Anneleri 822. Haftasında devlete İsmail Bahçeci’nin akıbetini sordu.

Bahçeci Ailesi: Kaç yıl geçerse geçsin İsmail’i aramaktan vazgeçmeyeceğiz!

  1. 31 ARALIK 2020 Türkiye koronavirüs tablosu
  1. 2020 yılında da kadın cinayetleri artarak devam etti..

http://anitsayac.com/

Şimdiye dek erkekler tarafından canice katledilen Pınar Gültekin’in, Emine Bulut’un, Özgecan Aslan’ın, Şule Çet’in, Nadira Kadirova’nın, Gülistan Doku’nun ve on binlerce kadının hesabını kadınlar soracak!

  1. Pandemi döneminde bugüne kadar toplam 318 sağlık çalışını hayatını kaybetti.

https://siyahkurdele.com/

  1. SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HASTALIKLARI MESLEK HASTALIĞI SAYILMADI

TTB Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuruda bulundu: COVID-19 Tanısı veya Tedavisi Alan Sağlık Çalışanlarının Hastalıklarının Meslek Hastalığı Olarak Kabul Edilmesi Bir Hak

Meslek hastalığı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda; “… mesleki risklere maruziyet sonucu ortaya çıkan hastalığı” ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda da “… sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engellilik halleridir.” şeklinde tanımlanmaktadır.

 

  1. 28 ARALIK 2020 Asgari ücret açıklandı: Fazladan 90 kuruş mu işçinin karnını doyuracak?

Servet değerinde maaş alan sendikacılar canı pahasına çalışan işçilere 2825,90 TL #asgariücret reva gördü.

2825 TL #asgariücret karşısında konuşmaktan başka tutum almayan Türk-İş Konfederasyonu yöneticilerine maaş bordrolarını kamuoyuyla paylaşmaları çağrısında bulunuyoruz.

İşçiye 3000 TL’yi hak gördü. Peki, konfederasyon yöneticileri bunun karşısında bordrolarını kamuoyuyla paylaşacak?

  1.  Sınavda dağıttığı kalemlerin üzerine “Emeğiniz emanetimizdir!” yazan ÖSYM, YKS’ye 81 gün kala sınavı öne çekip kalan gün sayısını 53’e indirdi. Pandemi koşullarında 2.5 milyon öğrenci maske dışında herhangi bir önlem alınmadan sınava girmek zorunda bırakıldı.
  1. Ve Pandemi boyunca farklı işkollarında binlerce işçi önlem alınmadan kötü koşullarda çalışmak zorunda bırakıldı, kimi hastalığa yakalandı kimi ise yaşamını yitirdi. Patronlar yasaklarda korunaklı evlerinde milyonlarını sayarken işçiler tıkış tıkış servislerde, kendi imkanlarıyla fabrikalarda, depolarda, marketlerde, madenlerde çalışmaya devam etti.

2020 yılında süren;

Somalı Uyar madencilerinin direnişi

Ermenekli Özbey maden işçilerinin direnişi

Bimeks ve Atlasjet işçilerinin direnişi

Setur ve Migros işçilerinin direnişi

PTT-Sen işçilerinin eylemi

Aydın Büyükşehir Belediyesi işçilerinin direnişi

Konak Belediyesi işçisi Mahir Kılıç’ın direnişi

Yüksel direnişçileri

KHK ile işten atılan işçilerin eylemleri

Cargill işçilerinin direnişi

Trelleborg işçilerinin grevi

Sakarya Saica Pack işçilerinin direnişi

Bodo Bode Doğrusan otomotiv işçilerinin direnişi

Kastomanu, Şanlıurfa/Polçak, Muğla TüvTürk işçilerinin direnişi

Milas Kömürcüoğlu/Çınartaş işçilerinin direnişi

Uzel Makina işçilerinin mücadelesi

Real ve Makro/Uyum market işçilerinin eylemleri

Samsun Çorum Nakliyat Ambarı (Soner Aydar) işçilerinin grevi

Mersin Üniversitesi sağlık çalışanlarının eylemi

Tekstil işçilerinin direnişi

Düzce Cam işçilerinin grevi

Sakarya Cadde 54 AVM inşaat işçilerinin direnişi

TeknoPark işçilerinin direnişi

Emaar AŞ inşaat işçilerinin eylemi

Kuveyt Limak Holding işçilerinin eylemi

Kale Grubu ve Amerikan Pratt&Whitney ortaklı KalePratt fabrikası işçilerinin direnişi

Baldur işçilerinin grevi

Ziraat Katılım bankasi ve Anlas holding ortaklı FZK mühendisli işçilerinin direnişi

Systemair HSK işçilerinin direnişi

Özer Elektrik işçilerinin direnişi

“Kıdem tazminatıma dokunma” eylemleri

Ve HES, JES ve maden patronlarının çevre katliamlarına karşı Kazdağları, Karaağız, Kirazlıyayla, Çalı, Cerrattepe, Ünye ve Güneysu’da gerçekleşen çevre eylemleri ile birlikte hak mücadelesi devam etti.

Ve tüm ülkede ve dünyada haksızlıklara boyun eğmeyerek işçi sınıfı mücadelesini büyüten direnişçi tüm emekçilere selam olsun!

Mücadeleyle dolu yeni bir yıl dileğiyle!

Gücünü Fark Et Umudu Yükselt!

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler