spot_img
spot_img
Ana SayfaGüncelMakro/Uyum ve Real direnişçileri eylemde : Kasalar kilitlendi!

Makro/Uyum ve Real direnişçileri eylemde : Kasalar kilitlendi!

Son zamanlarda yaptıkları eylemler polis tarafından da çeşitli engellemelerle karşılaşan Real Market direnişçileri ve Makro/Uyum Market direnişçileri bugün Nakliyat-İş Sendikası ile birlikte Marmara Park AVM Media Markt Mağazasında ve Beylikdüzü 5M Migros’ta kasa kilitleme eylemi yaptı.

Marmara Park AVM’deki Media Markt’a, ardından da Beylikdüzü 5M Migros’a giden işçiler ve sendika yöneticileri, mağazalardan binlerce liralık alışveriş yapıp kasalardan geçirdikten sonra, “işten atıldık, haklarımız gasp edildi, ödeyecek paramız yok” diyerek ürünleri almayacaklarını söyledi. olayneyseo.com haber sitesinde yer alan bilgilere göre bazı işçilerse boş kredi kartlarını alışveriş için verdikten sonra ‘bakiye yetersiz’ uyarısı alınca işverenin kendilerini işten attığını ve tazminat da dahil olmak üzere yasal haklarını gasp ettiğini, alışveriş yapacak paralarının olmadığını söyledi.

Eylem sonucu mağazalardaki kasalar kilitlenirken mağazalarda bulunan çoğu müşteri de işçilerin haklarının gasp edilmesine tepki gösterip alışverişi bırakarak mağazadan ayrıldı. Daha sonra 5M Migros ve Marmara Park AVM arasında bulunan Beylikdüzü Metrobüs durağı önüne giden işçiler ve Nakliyat -İş yöneticileri halka seslendi.

Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, işçilerin hakları ödenene, bu hukuksuzluk çözülene kadar mücadeleye devam edileceğini ve sendika olarak sonuna kadar işçilerin yanında olacaklarını vurguladı.

Söz alan Real Market ve Makro/Uyum Market direnişçileri de yasal olan hakları için mücadele ettiklerini ve haklarını alana kadar da kararlı bir şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

spot_img
İlgili İçerikler

Son Eklenenler